Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 10. 12. 2010 17:25

checkbe
Reputace:   

Dotaz

Dobrý den,
dostal jsem za úkol vypracovat prezentaci o 2-dobém vznětovém motoru. Bohužel mé nadšení opadlo po příchodu domů, když jsem si uvědomil rozdílnost zážehového a vznětového motoru. Přesto jsem začal brouzdit po netě abych se o téhle věci dozvěděl víc..avšak tady jsem narazil. Jediné co jsem našel byly tyto stránky:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvoudob%C3 … Btov%C3%BD
http://www.marinediesels.info/Basics/th … nation.htm

není mi jasné kudy odchází spaliny.

děkuji za každou pomoc.

#2 10. 12. 2010 18:02 — Editoval LukasM (10. 12. 2010 18:05)

LukasM
Reputace:   193 

Re: Dotaz

↑ checkbe:
Ahoj. Předesílám, že na toto téma nejsem žádný odborník, ale ten druhý materiál na který odkazuješ to ukazuje celkem hezky. Výfukový ventil je to nahoře v ose válce. Na obrázku tři je otevřený a je tam naznačeno jak odcházejí spaliny.

Na tom technickém výkresu dole je to taky hezky vidět - tam je vidět i vačkový hřídel.

Na youtube jsem našel ještě tohle a tohle. Tam je ten výfukový ventil zdvojený (můj osobní tip je, že je to kvůli zlepšení proudění, ale je to jen tip).

#3 10. 12. 2010 18:27

checkbe
Reputace:   

dikes moc, jenom ty videika jsou duplicitní...najdeš to původní?

#4 10. 12. 2010 21:14

LukasM
Reputace:   193 

↑ checkbe:
Aha, já jsem vemeno. Nakopíroval jsem tam dvakrát stejnej odkaz, to první na co jsem chtěl odkazovat bylo tohle. Je to ale prakticky jen vystřiženej jeden válec z toho prvního videa.

Zápatí