Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
potřeboval bych poradit, co vlastně počítám a zda správně. Příklad dokáži spočíst, v jedné fázi si však nejsem jist co a jestli vůbec dosazuji správně.
Spočtěte velikost a úhel vektorů a, b.

zadané velikosti vektorů:
vektory mezi sebou svírají úhly 120°
z toho lze odvodit (ze vzorce pro výpočet úhlu dvou vektorů), že:
A následujícím krokem si nejsem úplně jist. Postup jsem si odvodil z řešených příkladů, ale zajímalo by mě, podle kterého pravidla si tuto úpravu mohu dovolit a s tím také souvisí moje druhá otázka, jak by měli vznikat prvky druhé poloviny úpravy
?
Vypadá to jako kombinace všech prvků pro vektor a (viz zadání) * konstanta a ta by mě moc zajímala.
Dál nebudu příklad dopočítávat, protože mi je dále již vše jasné.
dík
Standa
↑ PokecCZ:Ahoj,...a nemalo tam byť niečo takéto ?
↑ pietro:
Ano, při nákresu jsem dospěl ke stejnému výsledku, nicméně (možná jsem trochu natvrdlej :)) mi není jasné kde se vzaly ty konstanty při počítání velikosti vektoru "a" a dle jakého pravidla se to počítá. Z toho nákresu to nedokážu vyčíst.
↑ PokecCZ:Ahoj... prosím Ťa v nákrese som zabudol na mínusy pred súradnicami s cos...
a potom by to mohlo byť....
Stránky: 1