Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 13. 12. 2010 15:23

ivko
Reputace:   

Súťaž informatika

Ahoj
chcel by som sa spýtať či nepoznáte nejaké súťaže týkajúce sa programovania...najlepšie by boli také, ktoré môžem robiť na vlastnú päsť :), teda mimo školy. Aj keď zrejme všetky ročníky už prebiehajú.
A chcel by som sa aj spýtať či to nejak zaváži, keď sa budem hlásiť na VŠ...
Ďakujem.

• (téma jako vyřešené označil(a) ivko)

#2 13. 12. 2010 16:10

Spybot
Reputace:   39 

Re: Súťaž informatika

Zdravim,

existuje korespondencny seminar z programovania; cesky, slovensky.
Ale ja nie som programator, teda som to nikdy nejako neskumal a na otazku, ci to nejako zavazi, odpovedat neviem. Treba to popozerat, pripadne ma niekto este doplni.

Per aspera ad astra. In æternum et ultra.

Užitečné vzorce  Užitečné odkazy  Konstrukční úlohy

#3 13. 12. 2010 22:25 — Editoval TomDlask (13. 12. 2010 22:34)

Dioxid
Reputace:   13 

Na ty soutěže, kde se soutěží jen korespondenční formou se, myslím, nikde moc nepřihlíží. Důvod je jasný: Všechno děláš v klidu doma, ale také to za tebe může vyřešit šikovný rodinný příslušník... Například na MFF (vyjma Finanční matematiky) se všude přihlíží na to, jestli jsi byl úspěšný řešitel krajského (?) kola MO-P. Tato kategorie je obvykle také uvedena všude jinde, kde jsou i ostatní olympiády zvýhodňovány (FO ABCD, MO ABC) - například FEL ČVUT.
Možná by se mohlo také přihlížet také na Soutěž v programování (nevím kde), ale MO-P je preferovanější. Pro tebe bude asi nevýhodou, že tyto soutěže bývají v režiji školy.
Letošní kolo MO-P již začalo, ale příští rok se můžeš účastnit. http://mo.mff.cuni.cz/p/

Edit: Cituji stránky matfyzu:

Prominutí odborné přijímací zkoušky na bakalářské studium – studijní programy Informatika a Matematika
Přijímací zkoušku na bakalářské studium může děkan prominout uchazečům, kteří splní alespoň jednu z následujících podmínek:
1. úspěšně ukončí středoškolské studium maturitní zkouškou v České nebo Slovenské republice ve školním roce 2010/2011 a jejich celkový průměr známek z matematiky na výročních vysvědčeních 1. až 3. ročníku a pololetním vysvědčení 4. ročníku nepřevyšuje 1,5 nebo
2. postoupí v České nebo Slovenské republice do ústředního kola matematické olympiády (kategorie A nebo P) nebo fyzikální olympiády (kategorie A) nebo
3. byli v České nebo Slovenské republice úspěšnými řešiteli krajského kola matematické olympiády (kategorie A, B, C nebo P) nebo fyzikální olympiády kategorie A, B, C, D) nebo
4. doloží jiné srovnatelné výsledky; doložené žádosti individuálně posoudí děkan fakulty.
Žádost o prominutí přijímací zkoušky musí uchazeč podat a veškeré úředně ověřené doklady dosvědčující uvedené skutečnosti doručit na studijní oddělení MFF nejpozději do 9. 5. 2011.
Prominutí přijímací zkoušky se nevztahuje na uchazeče o studium oboru Finanční matematika bakalářského studijního programu Matematika.

FEL:

Děkan promine přijímací zkoušku všem uchazečům o studium na FEL, kterým nebyla prominuta přijímací zkouška podle odstavce 5 těchto Podmínek a kteří:
...
   4. nebo byli úspěšnými řešiteli regionálního kola středoškolské odborné olympiády v kategorii A (fyzikální, matematické) nebo v kategorii P (programování) a doloží tuto skutečnost příslušným diplomem, případně byli úspěšnými řešiteli soutěží srovnatelné úrovně.

Jsem omylný, proto ne vše, co jsem napsal, je zaručeně správně.
468

#4 13. 12. 2010 22:34 — Editoval Spybot (13. 12. 2010 22:35)

Spybot
Reputace:   39 

↑ TomDlask:
Veruze nemas pravdu, riesitelia (slovenskeho) korespondencneho seminara z chemie a biologia, ktori "postupia" na sustredenie ziskavaju nieco ako certifikat, ktory ich opravnuje nastupit na studium na PriF UK (v prislusnych oboroch) bez prijimacich skusok. Ale o inych korespondencnych seminaroch, kde by to bolo takto, neviem.

Per aspera ad astra. In æternum et ultra.

Užitečné vzorce  Užitečné odkazy  Konstrukční úlohy

#5 13. 12. 2010 22:36 — Editoval TomDlask (13. 12. 2010 22:48)

Dioxid
Reputace:   13 

Aha, já jsem to bral jako ty ohledně programování, matematiky a fyziky. V ostatních oborových soutěžích se moc nevyznám.

Edit: a myslel jsem to v ČR, na Slovensku se také nevyznám a může tam být na tyto skutečnosti jinak nahlíženo

Jsem omylný, proto ne vše, co jsem napsal, je zaručeně správně.
468

#6 13. 12. 2010 22:53 — Editoval pizet (13. 12. 2010 23:00)

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

↑ ivko: Ja som tento rok od prvej série začal s http://ksp.mff.cuni.cz/ . Je to fakticky premakané a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ak sa do toho zažerieš, tak sa môžeš naučiť hodne, je tam fakticky kopa študijných materiálov pre stredoškoláka je to raj.

EDIT// A poradím ti, nezamýšľaj sa nad tým, že či ti to nejak pomôže dostať sa na výšku. Tieto semináre ďaleko prevyšujú požiadavky na výšku ... ide o to, že ťa to učí mnohým iným veciam, okrem odborným (teda samozrejme za predpokladu, že to riešiš poctivo) a síce formulovať myšlienky, myslieť (naproti otrockej robote, ktorá sa robí na školách (väčšinou)), samostatne pracovať, sám sa učiť atď.

Lebo z tvojho tvrdenia, mi príde, že hľadáš spôsob ako sa dostať na výšku bez prijímačiek. Je to tak? Tak ver mi ak ti ide len o to dostať sa na výšku, tak to máš ľahšiu cestu prijímačky.

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#7 14. 12. 2010 17:56

ivko
Reputace:   

Tak vďaka všetkým za info ...
↑ pizet:
Nie, nejde mi len o to. Programovanie mám veľmi rád a je to asi jediná vec, ktorú si viem predstaviť, že budem niekedy robiť :).
Na VŠ  som sa pýtal len preto, že ak už budem nejakú olympiádu riešiť, či mi to s príjmačkami pomôže, lebo sa ich fakt bojím :/. Ale ak vravíš, že na ksp.mff.cuni.cz sa naučím veľa tak sa pustím do toho...
Vďaka.

#8 14. 12. 2010 18:50

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ ivko:Tak řeš KSI a máš šanci se dostat na FI bez přijímaček ;) (Bohužel nevím, kolik řešitelů přesně tuto výhodu dostane.)
http://ganymed.math.muni.cz/ks/ksi2010/events/list

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

Zápatí