Stránky: 1

↑ jeckop:
Můžeme počkat, až se tu 25.12.2010 to vlákno objeví, nebo pokud už na něj máš odkaz, můžeš ho poslat, rád se podívám do budoucnosti :-)
p(x) je polynom, takže zápis
nedává smysl. Dimenzi máš také špatně. Víc ti s informacemi, které jsi poskytl, poradit nedokážu.
rovnice
a
jsou zavisle, prostor reseni bude mit domenzi dva a nejspis tedy i prostor polynomu bude mit tu stejnou dimenzi. Treba vektor x^2 do toho podprostoru taky patri (a_0=a_1=0, a_2=1)
tedy na 25.12.2010 jsem tez docela zvedav. :-D
Koukam na ten priklad a nedari se mi s tim hnout, v sesitu mam jen neco ohledne podprostoru a tedkom takova pro me lahudka :-(
spatny obrazek, omlouvam se.
no, ona to je ta nejtrivialnejsi uloha, omilana snad v kazde ucebnici. A nikomu se nechce treba verit, ze ani neumite vyresit tu soutavu. Umite?
Baze se da definovat vselijak. Nevime , jak jste si to zavedli u vas a nevime, jak podle definice overit, ze se jedna o bazi.
tak trivialni az jsem z toho uplne v lese. Nahore mam muj vysledek, ale ten je jisto jiste spatne, neumim si poradit s postupem a mezivypoctem, nevim kde delam chybu... at to zkousim jak to zkousim, pokazde troskotam... jaky je tedy spravny vysledek a jak se k nemu dostat?
Hm, ja vidim dve zadani, jeden vysledek k tomu prvnimu zadani (a tam jsme to okomentovali), ale k tomu druhemu zadani vysldek nikde nevidim ...
velice se omlouvam, to je uz ta nepozornost z nesnazi. ta baze vektoroveho protoru byla zcela trivialni, problem mam jenom s timto:
kde nevim co mam dosadit do a_2 a nedari se mi urcit dimenzi ani vysledny vektor. tohle me zcela trapi a v ucebnicich se krome teorie niceho nedohledam...:-(
Stránky: 1