Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ inhain:zdravim, pardon ze sa do toho pletiem . asymptota bez smernice : v bode nespojitosti a ak plati
a asymptota so smernicou y=kx+q
q:
jasne?
↑ PeetPb:
Zdravím, vůbec nevadí, že se do toho pleteš :-) a děkuji za doporučení pro kolegu.
Jen drobnost (překlep?) - v bodě nespojitosti vyšetřujeme svislou asymptotu (asymptotu bez směrnice) a stačí, když se nalezne alespoň jednostranná limita. Tady ovšem je oboustranná.
Asymptota se směrnici také se hledá i pro x ->(-oo).
↑ inhain: už se to podařilo?
Ahoj jsem bezradná, potřebovala bych pomoc s asymptotamy, body nespojitelnosti a krajní body D(f) u funkce f(x)=xˆ2 lnx. Zatím se mi povedlo zjistit, že je ta funkce lichá a taky nevím jestli to je dobře a také si myslím že definyční obor je celé R. Douhám, že mi někdo proradí, kdyžtak pište na e-mail moc děkuju. Já jak je to funkce s ln tak si nevím radi.
↑ jelena: ano dakujem za upozornenie ja som sem tie vztahy pisal uz tolko krat ze uz ich aj sam pomaly zabudam ... ano v bode nespojitosti je asymptota bez smernice alebo zvisla asymptota,, a to +/- som myslel ako + alebo - teda staci jedna jednostranna
↑ MaruškaV: zdravim, bolo by dobre zalozit si vlastnu temu. ale tie vztahy
PeetPb napsal(a):
asymptota bez smernice : v bode nespojitosti a ak plati
a asymptota so smernicou y=kx+q
q:
platia aj vo vasom pripade
↑ MaruškaV:
Funkce není lichá a definiční obor není R.
↑ MaruškaV: v predpise
mame podmienku ze argument kazdeho logaritmu musi byt kladne cislo takze
takze nemoze byt parna ani neparna, tiez nie je periodicka. asymptoty. bez smernice nema. so smernicou :
so smernicou tiez nema.
a