Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Aké zvieratko(á) chováte ?
Mačka | 28% - 25 | |||||
Pes | 15% - 14 | |||||
Potkan | 0% - 0 | |||||
Ryby | 6% - 6 | |||||
Kôň | 0% - 0 | |||||
Opica (šimpanz) | 0% - 0 | |||||
Sova | 1% - 1 | |||||
Škrečok (myš) | 2% - 2 | |||||
Prasa | 2% - 2 | |||||
Lev | 2% - 2 | |||||
Tiger | 1% - 1 | |||||
Vlk | 4% - 4 | |||||
Činčila | 0% - 0 | |||||
Sliepka | 2% - 2 | |||||
Morča | 4% - 4 | |||||
Korytnačka | 2% - 2 | |||||
Vůbec žádné | 15% - 14 | |||||
Jiné než výše uvedená | 9% - 8 | |||||
Králík | 1% - 1 | |||||
Počet hlasujících: 76 |
Editoval Kondr (23. 12. 2010 00:08)
↑↑ Stýv: ejha to uz robia nepriestrelne vesty aj pre psy? o.O ale zlaty je :)
↑↑ mikl3:
Asi ano.
Ja som vždycky chcel mať nejakú riadnu mačkovitú šelmu. Najlepšie šablozubého leva, príp. leopardy sa mi tiež páčili. :) Ale už som z toho vyrástol ...
Náš Václav je mimořádně čiperné, nezvykle malé a extrémně dynamické zvíře. Když se rozdovádí, je s ním velká sranda.
Před časem jsem se snažil zjistit, jakých zrychlení je schopen dosáhnout při startu z klidové pozice. Použil jsem stopky, kameru v rychlém režimu a značky na dráze. Ukázalo se, že velmi záleží na vlastnostech povrchu dráhy. Nejlepších výsledků bylo dosaženo na kovralu. Test na jekoru také nedopadl špatně, zatímco o testy na plovoucí podlaze jsem se raději ani nesnažil. Vliv délky drápků na výsledky jsem netestoval, ale předpokládám, že by nebyl zanedbatelný.
V první části trajektorie jsem pohyb aproximoval pohybem rovnoměrně zrychleným, ve druhé pohybem rovnoměrným.
Nejvyšší dosažené průměrné zrychlení v první části dráhy bylo
.
Informace pro motoristy: tomuto údaji odpovídá zrychlení z 0 na 100km/h za 3,35s.
Průměrná rychlost v druhé části dráhy byla
.
Z hmotnosti 2,5 kg plyne, že byla vyvinuta tažná síla
a maximální výkon
.
Vím, někdo by mohl namítnout, že důležitější je kroutící moment, ale já jako fyzik vím své.
Výsledek není špatný, zejména když si uvědomíme, kolik toho toto milé zvíře naběhá (nebo spíš nalítá) při spotřebě cca 55g granulí/den.
K měření Vašíkova tepelného výkonu v kalorimetru jsem se zatím neodhodlal :-)
Pokud by to někoho zajímalo, může zadat do Googlu "Václav z Etaru", nebo se rovnou podívat např. sem nebo sem.
Zkombinujete-li informace z těchto dvou stránek, spoznáte i Vašíkovo příbuzenství.
Na závěr poznámka pro mladší méně zkušené kolegy z fóra:
je řecké písmeno "psí", které je velmi oblíbené v kvantové fyzice.
↑ medvidek:
Ahoj a krásne pozdravujem !
Veľmi ma zaujali Tvoje experimenty a keďže som sa štatisticky vyskytoval aj v kuchyni a premýšľal som (!), nemohol som opomenúť Tvoju funkciu psí! A hlavne tretiu deriváciu polohového vektora podľa času.
Ani fyzika nezabúda na takéto prípady chvalabohu a poskytuje skutočne mocný nástroj na jeho kvantifikáciu, ktorý som vygooglil . Vidˇ nižšie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jerk_%28physics%29
Jedná sa teda o dôležitý úkon v živočíšnej ríši ..o trhanie.
Bolo by preto nanajvýš žiadúce, aby sa súčasne s estetickými a inými parametrami našich miláčikov začalo konečne aj s vyhodnocovaním tejto významnej veličiny a s jej zverejňovaním .
Experimentálne stanovenie by bolo jednoduché, ako píšeš záznamová kamera, stopky ...
Na povel "TRHAJ" by sledovaný subjekt vykonával uvedenú bohumilú činnosť, čím by nám dal dostatok podkladov ku jej štatistickému vyhodnoteniu.
Z jednotlivých píkov by sa dalo hravo odvodiť požadované a doteraz nepoznané.
Dúfam, že som nezaťažil zbytočnou teóriou a nedotkol sa ani ochrany zvierat.
Príjemný pohodový čas prajem !
↑ pietro: Úctivo zdravím aj ja.
No vidíš, teraz už viem, prečo je náš pes tak často označovaný okoloidúcimi ako trhač. Akurát ma prekvapuje, odkiaľ tieto vedomosti berú. Myslel som, že väčšina ľudí "končí" pri druhej derivácii (podobne ako ja).
Dúfam, že môj predchádzajúci príspevok nevyznel ako vychvaľovanie sa vlastným psom. Máme sa jednoducho radi a on za to nemôže, že má tak prašteného páníčka.
Bola to len náhoda osudu, že sme sa stretli.
Ja sa tiez mam cim pochvalit - mojim asi 5 rocnym kocurom. Nedal som mu ziadne meno, pretoze som jednoducho nedokazal prist na ziadne, ktore by som povazoval za vhodne a pacilo by sa mi. No je to konieckoncov jedno, pretoze ma aj tak citi a citlivo reaguje na moj hlas; co viac treba?
přidám tedy svoje mazlíčky, jen jednu fotku, ale mám 2 kočky, přičemž na té fotce je za mlada, pak mám jedno kotě a jednoho kocoura, který chodí jen občas se najíst, pak ještě králíčky na podzim a na najře sem chodí ježci, žerou krmení kočkám Odkaz
Ahoj,
Konečně se mi podařilo zprovoznit přenos fotek. A zde je náš zvěřinec (Majby a Alexandr).
Máme opičku.
A teké kočku trochu povalečku.
Když spolu chytají laser.
Opička za mlada.
A úspěšný řešitel MO.
↑ Spybot:
Tvůj kocour vypadá pravdu velmi chytře respekt.
↑ hanzy:
Roztomilé číči.
Domáce zvieratko nemám, ale mám neter sokoliarku, ktorá teraz študuje v Brne veterinu, je v 3. ročníku.
Má už viac ako 2 roky káně (kaňuru, čiže amerického myšiaka) Taru. Včera išla cez Bratislavu do Brna aj s Tarou, tak som ich cvakla.
Taru som pohladkala, dokonca som ju aj musela držať chvíľku na ruke, lebo ju bolo treba vpraviť do "klietky" a ona moc nechcela...
Oprávnené obavy domáceho miláčika ?
Před pár týdny se nám narodila koťata, tak se podělím o dnešní fotky.
Šedivá kočka se jmenuje Natsuki a kocour je Takahiro. :-)
↑ Pavel Brožek:
Krásne mačiatka. Mojej Micke sa narodia asi za týždeň :)
↑ Pavel Brožek:
Moc pekne kocky, jsou to normalni domaci? protoze ta sediva kocka vypada jako nase modro-seda britka zamlada :)
↑ Phate:
Nevím, v kočičích plemenech se moc neorientuji :-). Máme dvě kočky, které vypadají jako britské (jsou celé šedivé), takže ty geny tady v okolí někde budou, ale kdoví, od jakého kocoura tahle koťata jsou... :-)
Jejich matka vypadá takhle:
↑ Pavel Brožek:
Jů :) Krásné :)
Já doma zvířata nevedu.... :(