Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, potřebovala bych nutně pomoct s tímto příkladem - sem v tom zamotaná a nevim si rady:
Projekt přípravy masa s brambory v alobalu je zadán kartotékou činností. Proveďte jeho časovou analýzu metodou CPM (tj. sestrojte síť, najděte kritickou cestu a vypočtěte časové rezervy všech činností).
Činnost Doba realizace Předcházející činnosti
A Nákup 90 min. -
B Loupání brambor 15 min. A
C Příprava masa 10 min. A
D Krájení brambor 15 min. B
E Maštění alobalu 10 min. A
F Naložení brambor na alobal 10 min. D
G Naložení masa na alobal 10 min. C
H Zabalení surovin v alobalu 3 min. E, F, G
I Rozpálení trouby 20 min. -
J Pečení 30 min. I, H
Otázky:
1. Počet hran, jejichž počátečním uzlem je počáteční uzel celé sítě, je:
2. Hrana, jejíž koncový uzel je koncovým uzlem celé sítě, je:
3. Kritická doba projektu je:
4. Počet kritických činností je:
5. Počet činností, jejichž celková rezerva je větší než 0 je:
6. Počet činností, jejichž nezávislá rezerva je větší než 0 je:
7. Počet činností, jejichž volná rezerva je větší než 0 je:
8. Počet činností, jejichž závislá rezerva je větší než 0 je:
Velice děkuju za případnou výpomoc s těmito otázkami a všem přeju hezký Nový rok
Oceňuji, že na každý dotaz máš samostatné téma a dodržuješ tak místní pravidla.
Zkus také aplikovat pravidlo č. 4 a zpracovat vlastní návrh - víz vzory od kolegů a kolegyň.
↑ foxina18:
děkuji za důvěru. Fórum-mail mám momentálně zaplněn a i z jiných pohledů bude lepší, pokud své návrhy určené ke kontrole umístiš sem.
Děkuji.
aha, tak se zeptám tady: jsem z Prahy a hledám doučování z matiky - jde vidět že Vy tomu rozumíte, tak jsem se chtěla zeptat buď zda by jste měla na mě tento týden pokud jste z Prahy aspoň hodinku, protože bych potřebovala dovysvětlit látku anebo zda bychom se mohli dohodnout - pokud by jste mi vypočítala tyto příklady tady, tak by pro mě nebyl problem Vám za ně zaplatit, jelikož se učím na zápočet i zkoušku a moc by mi to pomohlo. Mohu Vám dat na sebe i tel. konkakt či odepiště na tento email: ivana.lis@seznam.cz
Předem děkuji za odpověď
↑ foxina18:
děkuji, ale to se mi nepodaří (ani doučovat, ani řešit).
Zkus buď to řešit tady na fóru (to se zkontroluje) nebo se podívat po doučování přímo v Praze. Ať se vede.