Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Projekt přípravy ořechové bábovky je zadán kartotékou činností. Proveďte jeho časovou analýzu metodou CPM (tj. sestrojte síť, najděte kritickou cestu a vypočtěte časové rezervy všech činností).
Činnost Doba realizace Předcházející činnosti
A Smíchat mléko, mouku, prášek 4 -
B Utřít cukr a žloutky 4 D
C Přidat máslo k ad B 8 B
D Oddělit žloutek od bílku 3 -
E Nastrouhat ořechy 6 -
F Smíchat sníh s těstem 4 G, J
G Ušlehat bílek 18 D
H Přidat do těsta ořechy 1 E, F
I Upéci 60 H
J Smíchat ad A, B, C 6 A, C
otazky:
Počet hran, jejichž počátečním uzlem je počáteční uzel celé sítě, je:
Hrana, jejíž koncový uzel je koncovým uzlem celé sítě, je:
Kritická doba projektu je:
Počet kritických činností je:
Počet činností, jejichž celková rezerva je větší než 0 je:
Počet činností, jejichž nezávislá rezerva je větší než 0 je:
Počet činností, jejichž volná rezerva je větší než 0 je:
Počet činností, jejichž závislá rezerva je větší než 0 je:
Zdravím,
sice nepíšeš, v čem je Tvůj problém, ale v rámci hnutí "Za témata odpovězenější" a s poděkováním, že vážený Admin zprovoznil mou elektronickou kuchářku, tak bych nabídla odkaz na úlohu od kolegy, kterou jsme spolu řešili před rokem + odkaz na materiály
Můžeš sem umístit svůj návrh, pokusím se překontrolovat. Děkuji.
----------------
poznámka věcná - v případě použití prášku do pečiva kapalné složky přídáváme úplně na závěr (tedy mléko do mouky s práškem je velmi nevhodný krok). Také mouku před použitím proséváme, čímž nejen odstraníme případný nevhodný prvek, ale hlavně směs provzdušníme a dosáhneme tak lepší konzistence.
↑ jelena:
já jsem si to vypočítala, alespoň si to myslím... jen jsem se chtěla ujistit o výsledku. Graf mám nakreslenej, mám tam 8 kritických cest a nejsem si jistá činností G, jestli tam taky patří.. A co se týká rezerv tak mi počet rezerv celkových 2 , nezávislých 2 , volných 2 i závislých 2 a to se mi moc nezdá.. A díky za radu
Děkuji, překontrolovala jsem - je třeba opravit:
- čínnost J je po A, C - na "čáře A" má být kolečko, potom z toho kolečka půjde "čára J". "Cára J také jde z kolečka pro C. Tedy činnost J se schází v jednom úzlu.
- činnost F je po G, J - na "čáře G" má být kolečko, ze kterého půjde "čára F". "Čára F" také jde z kolečka po J. Tedy činnost F se schází v jednom úzlu.
- činnost H je po E, F - na "čáře E" má být kolečko, ze kterého půjde "čára H", "čára H" také jde z kolečka po F, tedy čínnost H se schází v jednom úzlu.
Souhlasí to? Děkuji.
Pokud jdeš "vpřed" a sejdou se 2 stejné činnosti v jednm úzlu, voliš nejdelší čás ze dvou (viz vzorový příklad v odkazu) - výpočet "vpřed.