Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Bougy: ano to bych mohl, máme soustavu 3 rovnic o 3 neznámých, nejlepší bude asi matice, gaussova eliminační metoda
rovnice si upravíme, abychom vlevo mělo neznámé (v abecedním pořadí!) (nemusí být, ale prostě nějak, abychom to věděli jak a ve všech rovnicích stejně) a na pravé straně číslo, to zvládneš že ano? tak mi je sem napiš
↑ Bougy: no to by mohlo, ale ty čísla musí být na pravé straně, takhle by nás to mátlo a mysleli bychom si, že to je neznámá, která je třeba v abecedě o jedno vepředu, takže l pak by bylo m atd... ta čísla na pravou stranu ok?
↑ Bougy: ale mám otázku, co teda znamenají body A B C? pokud mi sem napíšeš přesné zadání, budu rád, navíc, pokud tohle berete na vysoké škole, tak se mi to nezdá, pokud ano (třeba je to dílčí část nějakého těžšího příkladu), tak tohle jsou úplné základy matematiky, procvič si to
↑ Bougy: vektory, něco málo o nich, ale samozřejmě si můžeš založit téma, v příslušné sekci a je tu spousta mnohem zkušenějších, kteří ti jistě pomohou...
(malá poznámka: stejně pokud sem chceš dávat další příklad, tak musíš založit nové téma, kvůli pravidlům)