Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
všem přeji "happy new year"
Potřeboval bych poradit - mam pole napriklad ['A'..'Z','A'..'Z'] of boolean
kde true znamena ze mezi body existuje hrana
a ja potrebuji poradit jak ho prohledat aby se na vystupu objevily existujici cesty kazda zvlast na radku (nezalezi na poradi pismen) a maji se zde objevit i vrcholy se stupnem nula (z nichz zadna cesta nevede).
v tomto pripade tedy vypis:
A B C
D E
F
A B C D E F...
A T
B T T
C T
D T
E T
F
...
v soucasne dobe jsem ve fazi kdy mam toto pole nactene a dale mam pole se stupni vrcholu a umim vypsat vrcholy se stupnem nula
dale jsem schopen vypsat na radek vsechny sousedy prvniho vrcholu (v tomto pripade AB), ale C se mi vypise az na dalsi radek kvuli tomu ze na nem mam vlastne nevypsane sousedy vrcholu B
muj chybny vypis:
A B
C
D E
F
tedy se domnivam ze bych hlavne potreboval poradit ohledne tohoto - kdyz ma A souseda tak zjistit jestli tento soused nema dalsi sousedy.
MOC Dekuji za pomoc
↑ myrek:
Prehľadávanie do hĺbky je základný algoritmus, ktorý by mal hádam každý vedieť. Skús si o tom niečo najprv prečítať. Napr. tu. Ak nepotrebuješ úvod do teórie grafov, tak rovno prejdi na časť, kde sa rozoberá prehľadávanie do hĺbky. Ak by si niečomu naozaj ešte potom nerozumel, tak sa pýtaj.