Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Přeji všem krásný den!
Mám tady problém ohledně statistiky, na zkoušce budou tyto příklady a potřebovala bych pomoct je rozebrat. Vůbec si s tím nevím rady jak postupovat. Kdyby se našla nějaká dobrá duše, co by mi pomohla vypočítat tyto tabulky :)
První obrázek:
Tam potřebuji vědět - směrodatná odchylka, rozptyl, modus, variační rozpětí atd. (prostě dle zadání), ( i když tam ta čísla jsou nějaká vypočtená, neznám postup)
Druhý obr.:
tam potřebuji vědět všechny výpočty dle zadání
PŘEDEM MOCKRÁT DĚKUJI ZA POMOC! :-)
Jestli jsou tam ty čísla napsaná, tak tam je možná napsaný i algortimus na jejich vypočítání - když klikneš myší na dané číslo, tak v fx baru nahoře vyjede možná onen algoritmus?
↑ křemíkové paradoxó:
ona to kamarádka nafotila ve škole mobilem, aby jsme měli ti, co jdou na další termín zkoušky, tak právě potřebuju někoho, kdo by to uměl vypočítat :)
↑ LadyKate:
Zdravím,
vzorce pro 1. papír budeš vkládat ručně nebo můžeš používat popisnou statistiku v EXCELu? Materiál - vzorce
druhý papír opravdu nemáš tušení o co jde? Co jste brali cca v 7. třídě ZŠ?
A co jste dělali v předmětu "statistika" na VŠ celý půlrok? Děkuji.
sorry, ale tohle jsou úplný základy popisné statistiky, na který není potřeba žádných nadstandardních matematických znalostí. Prostě se koukni do učebnice, jak se počítá daný číselný znak, a když ti něco nebude jasný, zeptej se.
Bohužel nemůžu za to, že náš profesor tento předmět neumí dostatečně vysvětlit, na vše je moc hrrr a co máme dělat my studenti, co nemáme na matematické záležitosti jaksi hlavu. Sama jsem z toho v koncích. Prostě potřebuji vidět ten postup jak se co dělá a tak jsem schopna si to zapamatovat.
U toho prvního papíru bohužel těm věcem nerozumím, možná tak mediánu.
U toho druhého chápu tam ten výpočet cen jednotlivých výrobků, ale nemůžu za nic přijít na to, jak se přišlo na to absolut. vyjádření. Prostě nejsem matemat. typ a proto vás žádám o pomoc :(
Jinak u zkoušky to budeme normálně počítat v Excelu.
↑ LadyKate:
první papír - jen použití vzorců (buď z odkazu nebo máte hned na úvod materiálů). V EXCELu si zvol Analýza dat - Popisna statistika a procvič si to.
Neumím si přestavit, co bych na tom vysvětlovala - je to jen práce se souborem dat, nějaké zrcadlo, kterým můžeš soubor dat ocharakterizovat.
Sledujte vývoj v procentech a "v absolutním vyjádření". To absolutní vyjádření je dobře? Je to práce, kterou učitel kontroloval? Podle méha absolutní vyjádření má být rozdíl hodnot, ne podíl, jak u vás.
Teď mi řekni, jak Tobě pomůžeme? Děkuji.
---------------------------------------------------------------
Pokud jsem v některém tématu napsala, že na vyřešení není potřeba být matematický typ, tak na vyřešení tohoto zadání absolutně není potřeba být matematický typ. Tady není žádná matematika.
То есть абсолютно, jak říká moje oblibená hrdinka (cca v 1 minutě).
Stránky: 1