Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravim, teměř jsme dořešil pruběh funkce ale nevím, zda mam správně určene stac body, nevim jak určit inflexni bod. na konec mam načrtnout jak ta funkce bude vypadat a nakonec mam udělat rovnici tečen v inflexnich bodech a to už vubec nevím jak bych měl vypočítat...kdyby mi někdo věděl poradit byl bych moc rád..děkuji
pro graf zkuste MAW nebo WA.
ve stacionatrnich bodech urcite nebude funkcni hodnota rovna nule!
a jestli je dobre ta druha derivace, tak je inflexni bod v bode x=3/sqrt(2) a dalsi je symetricky podle nuly.
↑ bonek:
x-souřadnice pro stacionární body je v pořádku (snad), ale je třeba dosazovat do zadání funkce f(x) (ne do zápisu derivace) a tak se vypočte y-souřadnice pro stacionární body.
Inflexní body jsou z 2. derivace, kde je potvrzeno, že funkce přechází z konvexní na konkávní a naopak.
V zapísu mi všude chybí, že pro výpočet stacionarních bodů nebo bodů podezřelých z inflexe jsi pokládal příslušné derivace =0 (tedy řešení rovnic).
Podrobně jsem derivace nekontrolovala (je třeba?). A umísti sem, prosím, náhled na výsledek z MAW, který nebyl uznán. Děkuji.
inflexní body jsou tři - tak?
2. derivace podle stroje.
Tečna a normála, v x=0 mi vychází velmi nezajimává tečna (co jiného v inflexním bodě), tak asi v některém jiném inflexním bodě.