Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Hezký den všem :)
Omlouvám se, že otravuji, ale prohledala jsem tenhle web a našla nějaké příklady, v každém jste se zabývali tím, kolik je těch, co mají všechny tři dohromady... já bych na svém příkladu potřebovala vědět, kolik jich nemá žádný.
Mám 260 studentů, tři kurzy -> F,C,A , všechny kurzy studuje 52 studentů, A 100, C 200, F 165, A a C 57, C a F 125, A a F 82, kolik jich nechodí do žádného kurzu?
Nakreslila jsem si ten diagram a počítala, ale buď je to tím, kolik už jsem toho vypočítala a že jsem unavená nebo jsem vážně mimo, ale nemůžu na správné číslo přijít. Pomůžete mi někdo? Nepotřebuji vědět jen výsledek, ale i jak jste k tomu došli.
Děkuji Vám! :)
Predzkouskou napsal(a):
v každém jste se zabývali tím, kolik je těch, co mají všechny tři dohromady...
Protože to je více perspektivní, než
Predzkouskou napsal(a):
kolik jich nemá žádný.
Pokud máš zájem, zakresli to, prosím do tohoto nákresu od kolegy Honzy, sestav rovnice a umístí to sem ke kontrole. Kontrolu výpočtu z rovnic můžeš provádět pomoci Wolframu.
Případně se překontroluje, kde máš chybu. Zdravím.
↑ jelena:
zakreslené to mám,vždyť mám všechny údaje, ale nevím co potom.. nevím jak to vypočítat, jak do toho ... (povzdech)
↑ Predzkouskou:
Všechny údaje? Tak potom jen 260 - součet studentů kteří mají kurz.
↑ easy:
to se musí nějak od sebe odečíst ještě ty kurzy, jinak to vyjde do mínusu...
↑ Predzkouskou:
použila jsem obrázek od kolegy Honzy - množiny jsou označeny abecedně ve směru hodinových ručiček a pomocí stroje mám takový výsledek.
Souhlasí to s Tvou představou? Nezájemců o vzdělání mám a=7.