Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím o pomoc. Na kluzišti bruslilo 37 dětí, o 19 dětí méně hrálo hokej. Na tribuně se dívalo o 14 dětí méně, než kolik bylo dohromady dětí, které bruslily nebo hrály hokej. Kolik dědí bylo na stadionu? 37-19=18 18-14=4 Na stadionu byly 4 děti. Mám to dobře? nebo ne
Detí, ktoré bruslili alebo hrali hokej je 37 + 18. Tú štrnástku treba odrátať odtiaľ
Nakresli si to. V zadaní je napísané, že na tribúne bolo o 14 detí menej NEŽ KOLIK BYLO DOHROMADY DĚTÍ, které bruslili nebo hrály hokej. Detí dohromady bolo 37 + 18, teda 55. O 14 menej od všetkých detí je 55 - 14 a nie 18 - 14.
Na štadióne boli aj tí, čo hrali hokej, aj tí čo bruslili aj tí, čo sa len dívali.
Takže na štadióne bolo 37 (bruslili) + 18 (hrali hokej) + 41 (dívali sa) = 96 detí.
V pěveckém sboru zpívá 42 děvčat a28 hlapců. kolik dětí zpívá v pěveckém sboru? O kolik méně je v pěveckém sboru chlapců než děvčat? 42+28=70 70-42=32 Mám to dobře?
Keď sa postavia do radu dievčatá a vedľa nich chlapci, pretože chlapcov je menej, pri niektorých dievčatách chlapci nebudú. Otázka je, koľko tých dievčat bude bez chlapca.
dievčatá (42) DDDDDDDDDD DDDDDDDDDD DDDDDDDDDD DDDDDDDDDD DD
chlapci (je ich menej) (28) MMMMMMMMMM MMMMMMMMMM MMMMMMMM ,
číslo sa vypočíta 42 - 28 = 14. Chlapcov je o 14 menej než dievčat.
Tá prvá časť je dobre.
Aha. Mohli by jste mi poradit nějakou knížku pro 3 třídu na slovní úlohy plus řešení k nim? Děkuji
↑ Kristina J:
Veru nie, vidíš, že som zo Slovenska, české školy sú inakšie ako naše, učivo je možno iné.
Ale oplatí sa pohľadať na nete, existujú aj internetové kníhkupectvá.
A učiteľka v škole by neporadila?
Treba pozorne čítať - napríklad od čoho viac alebo menej.
Oplatí sa kresliť: skupinka hokej, skupinka bruslení, skupinka diváci...
Alebo tí chlapci a dievčatá.
začíná to být dost těžké chci si udržet pěknou známku