Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Odkaz
funkce je (1-x^2)/(1+x^2) ?
↑ Rootar:
A vy neumíte derivovat? Pokud opravdu ne, tak vysvětlování průběhu funkce nemá smysl a radši se derivovat naučte, bude se Vám to při studiu VŠ matematiky celkem hodit.
A pokud derivovat umíte (alespoň trochu), tak druhou derivaci vypočítejte a sem dejte Váš postup, který někdo z kolegů zkontroluje a najde chyby, případně potvrdí správnost.
↑ teolog: z isteho uhla mozno aj chapem preco to panovy nevychadza a mozno aj vie derivavat len si nevsimol ze menovatel treba derivovat ako zlozenu funkciu. pomohlo ? potom to je uz len jednoducha uprava.
EDIT: ak si chcete len overit ci mate spravny vysledok, a nemate konkretny problem s niecim staci pouzit toto
↑ Rootar:
Mně tu nic nevadí, jen se mi zdá lepší postup, když sem umístíte svůj pokus o řešení a ostatní jej okomentují. Pro nás je to výrazně jednodušší a rychlejší, než celý výpočet provádět za Vás (nejste jediný, kdo potřebuje pomoci s matematikou).
Nehledě na to, že na fóru se čas od času objevují studenti, kteří po nás chtějí vše spočítat a pak to jen tupě opíší. Já Vás neznám, takže nemohu soudit, zda je to i Váš případ. A právě jako obrana proti těmto "zneužívačům" fóra slouží pravidlo, ve kterém se požaduje aktivní přístup. Ten spočívá ve výše uvedeném postupu (ukázat vlastní postup nebo konkrétní nejasnosti).
Takže nic mazat nemusíte (stejně to na kvalitu mého spánku nemá vliv), stačí dodržet místní pravidla.
Rootar napsal(a):
↑ teolog: ja derivovat umim, jen sem si chtel overit jestli sem dosel k vysledku dpravnym postutem, ale jestli vam to tu tolik vadi, tak tuhle temu zmazu at se vam lepe spi.
Spravnych postupu muze byt vic. Pokud sem nekdo da jiny spravny postup nez mate Vy, tak se stejne nic nedozvite... Navic, Vy neco potrebujete, dostanete zadarmo co byste jinde treba i platil, tak je vhodne prislusne dobre dusi co nejvice usetrit praci.