Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Sparco82 napsal(a):
čo to je?
Vypadá to na rovnici…

↑ Phate:
Nějak ti ty počty nejdou - dohromady musí být 8 kořenů (je tam x^8) - z toho dva v oboru reálných čísel a 6 v oboru komplexních čísel. (WA)

↑ gladiator01:
Reálná čísla jsou komplexní čísla s nulovou imaginární složkou. Takže má rovnice skutečně 8 řešení v množině komplexních čísel.

↑ BrozekP:
To je slovíčkaření. Já jsem příspěvek ↑ Phate: pochopila tak, že říká, že má 2 reálné + 8 komplexních tedy 10. Proto jsem ho opravovala.

↑ gladiator01:
Aha, vůbec mě nenapadlo, že by se to dalo pochopit i takto.
↑ gladiator01:tak to se omlouvam, ale opravdu jsem nezamyslel, ze rovnice ma 10 reseni
mimoto, kdyz si svuj prispevek procitam znovu, tak moje tvrzeni by nemelo byt ani nepravdive ani matouci "V mnozine komplexnich cisel by resenich melo byt 8"

↑ Phate:
Teď jsi napsal jenom půlku. Když si to přečteš vcelku, tak by to pro člověka méně znalého nemuselo být tak zřejmé. Ale to záleží na úhlu pohledu, necháme toho.

↑ Sparco82:
Mělo to být
Samé nepotřebné věci.
nebo něco jiného?
Zkus dodržovat pravidla, konkrétně mám na mysli bod 1.3. Také část „Dobře míněné rady: jak klást dotazy?“ by ti mohla pomoct.