Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím.
Kdysi jsem snil o tom, že si pořídím tablet, budu si kreslit a nebo psát do počítače.
Teď jsem si na to vzpoměl a napadlo mě počítat příklady pomocí tabletu.
Máte s tím někdo zkušenosti? Předpokládám, že možná nikdo :o) Jaký na to máte aspoň názor?
↑ Sgt.Randleman:Ahoj ! Tiež po tom túžim . A myslím, že aj trend bude takýto. Aby si čo najskôr a čo najpohodlnejšie sa mohol kontaktovať so strojom a s jeho modelovacími prednosťami.
↑ medvidek:Ahoj !
A nebola by to nádhera ? , či si už v lese na lúke, na ulici, zobereš zastrúhané drievko a dáš mu cez dotykovú obrazovku vyrátať rozklad na parc. zlomky, súčet nekonečného radu, namodeluješ si niečo v 3D Geogebre...
( Ja viem sú to chlapčenské veci...zábavky... a čo z toho ...???)

Ono je zasadni, zda myslite tablety jako ty levn eplacky, ktere pres USB pripojite k pocitaci, nebo pocitace s dotykovou obrazovkou.
Co se tyce tabletu s dot. obrazovkou, tak tam jsou v zasade dva problemy:
1) Migruje se k technologii kapacitnich displeju (tedy bez per a handwriting recognition)
2) Neni moc operacnich systemu, ktere jsou stavene na tablety. V prodeji je zatim jeden jediny pristroj s takovym OS (iPad s iOS), ale budoucnost vypada celkem nadejne (Android 3.0, Blackberry Playbook, WebOS 2).
Ja osobne na tabletu spise ctu. Kdyz uz delam nejakou matematiku, tak tam mam pusteny Wolfram Alpha.

↑ Sgt.Randleman:
Teď je v módě iPad od Applu, pro něj nějaké podobné aplikace asi už existovat budou, třeba Handwriting Calculator (je tam i videoukázka). Nevýhoda je, že se to musí psát prstem a to není tak moc pohodlné, ale můžeš si koupit nějaký stylus na kapacitní displej.

↑ halogan:
Aha, tak to je blbé. Já to nikdy neviděl, jen vím, že to existuje. Tak to pak asi spíš ty klasické tablety a mít k tomu nějaký soft přímo v počítači. Jestli nějaký dobrý existuje. Osobně bych spíš šel cestou Leonarda, Howarda a Rajeshe z Big Bang Theory — napsal bych příklad na papír nebo tabuli, vyfotil bych to a nechal rozpoznat. Myslím, že to bude pohodlnější než psaní na jakémkoliv tabletu.
Ešte veľa potu softvéristov pretečie klávesnicami kým stroje budú user friendly.
A tak si každú chvíľu kupujeme nejaké vylepšenia, prípadne aj nové celé kompy, aby sme sa priblížili k slobode a stále je tam ešte nejaký zádrhel...

Tohle by mohlo být hodně zajímavé: NoteSlate. Pokud by se tam doprogramovalo rozpoznávání vzorců a jejich následné řešení, tak by to byla bomba.