Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, potřeboval bych poradit s tímto příkladem: "Vybereme náhodně tři vrcholy pravidelného 2009-úhelníku. Spočítejte pravděpodobnost, že to jsou vrcholy pravoůhlého trojúhelníku." Ve škole jsme teprve načali kombinace. Co je pravděpodobnost vím. Asi bych řekl, že ve jmenovateli bude
. Představoval jsem si, že kružnice opsaná tomuto 2009-úhelníku by byla Thaletova, a tak by se dalo dále pracovat s pravoúhlými trojúhelníky...
Ta uloha se mi zda trochu divna, jelikoz obecne pravidelny n-uhelnik pro n tvaru 2k+1(je liche) nema zadnou uhlopricku, ktera by prochazela stredem kruznice mu opsane, tudiz v nem neexistuje zadny pravouhly trojuhelnik. Kdyby v zadani bylo 2008, tak je to uz jina basen
↑ Phate:zadání je dobře, zjistil jsem správný výsledek typu: "Žádná z odpovědí A-D není správná". Asi to je jak říkáš. Poté mě to taky napadlo. Asi to je takový chyták. :-) dík za reakci