Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Zdravím vás,neviem si dať rady s nasledujúcim príkladom:
Guľôčka s polomerom 3,2 cm je upevnená na jednom konci lanka preveseného cez kladku a je ponorená v nádobe s vodou. Pod hladinou vody v nádobe sa nachádzajú 4/5 objemu guľôčky. Guľôčka je udržiavaná v pokoji pomocou závažia s hmotnosťou 540 g, ktoré je pripevnené ku druhému koncu nite.
a) Aká je hustota materiálu, z ktorého je zhotovená guľôčka?
b)Aké závažie by muselo visieť na pravej strane kladky, aby bola guľôčka ponorená vo vode celým svojím objemom? (dané je g=9,81m.s-2)
Neviem sa s tým pohnúť.
↑ woody25:
Nedá.
mozem sa spytat jak ma vyjst cast B) ?? nejak mi to nejde sa k tomu dopocitat :/
hej, potom ako vyslo to a ked to ma byt v kg.m-3 a nie v g.cm-3
No vyborne.
Uloha 5
Moderator Zdenek, pracuuj! (resp. by si mohol scenzurovat svoje predosle prispevky)
↑ Spybot:
Zdravím,
nevím, jak kolegu Zdeňka, ale mne by ani nenapadlo ověřovat, že tato úloha může být soutěžní. Vždyť je úplně jako vystřižena z Kružíka nebo z Lepila.
Ještě tady kolegu woody25 uklidňuji, že to zvladné, protože jsem z jeho úloh měla dojem, že právě začíná se středoškolskou fyzikou a celkem bojuje.
Už ani nevím... teď odjiždím učit ruštinu, snad si správim náladu. Je mi takové zklamání, jak jsem se teď dočetla, vůběc třeba?
Mějte se.
Jelena
↑ jelena: , ↑ Spybot:
Neviem o akú korešpondenčnú súťaž ide,resp.už viem keď vidím príspevok Spybota, avšak príklady ktoré sem dávam mám zo školy,dáva nám ich profesorka vždy niekoľko v mesiaci, a keď jej vieme vysvetliť ako sme sa dostali k výsledku tak nám dáva bonusové body. Na jednej hodine o nich diskutujeme a rozoberáme ich, no mne je jedno odkiaľ ich má,a nevypytujem sa jej že či to nie sú náhodou príklady z aktuálneho zadania nejakej súťaže.Ja ŽIADNY seminár neriešim.
Dobre, nikoho z Prievidze s krstnym menom Robert som na vysledkovych listinach nenasiel, teda (ak som spravne urcil meno a mesto) sa zda, ze hovoris pravdu.
Napriek tomu, pravidla sa nevstahuju len na riesitelov kor. seminarov, preto Ta budem musiet poziadat, aby si sem ziadne dalsie neoverene priklady od svojej ucitelky neposielal. Stale to moze pomoct niekomu, kto tie seminare riesi (co sa aj teraz stalo).
Téma zavřeno
Stránky: 1