Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 26. 01. 2011 16:47

Fragrante
Zelenáč
Reputace:   

NSZ - Matematika

Zdravím matematikáře (což já zrovna nejsem). Potřeboval bych poradit. Chystám se na Provozně ekonomickou fakultu v Brně. A bojím se přijímacích zkoušek z matematiky, a také NSZ z matematiky, které musím splnit, alespoň na 60 percentil. To co mě hlavně zajímá je jak bych se podle Vás měl připravovat? Vyplatí se koupit nějáké knihy, které mi s tímto pomohou? Popřípadě si platit ty testy na stránkách SCIO.CZ nebo je to jen ždímačka peněz? Byl bych rád kdyby mi někdo zkušený poradil jak jste se připravovali a co se Vám nejvíce osvědčilo.

#2 26. 01. 2011 16:55

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

Re: NSZ - Matematika

↑ Fragrante: pokud ti jde o nějaké rady, tak tohle nejde jen tak naučit nějakou kapitolu a jít na NSZ, to se musí komplexně znát obor (jenže to už ani dnes nestačí), musíš si být jistý a mít zdravý rozum a sebevědomí (pokud to ovládáš - matematiku)
ale existují dobré publikace (u maturity je to třeba "název si nevybavím" ale sbírka úloh k maturitě 1, 2), ty se mi oplatily
taky by bylo dobré se na internetu podívat na testy, které jsou free, třeba starší ročníky a vyplnit si je...

#3 26. 01. 2011 16:57

Dana1
Host

↑ Fragrante:

Ešte som chcela povedať - túto tému Ti možno lepšie zodpovedia v sekcii Vysoká škola.

#4 26. 01. 2011 17:59

Arty
Reputace:   

↑ Fragrante:

využij možnosti ve škole (nějaký nepovinný předmět na přípravu ke zkouškám na VŠ, případně požádej učitele/učitelku matematiky), nedoporučoval bych ti platit u NSZ - ceny jsou poměrně vysoké a myslím si, že zkoušky zvládneš, pokud jsi celé 4 roky z matematiky alespoň něco dělal, muselo to zanechat na tobě nějaké stopy. Jen je dobré si najít testy NSZ z minulých ročníků - co jsem je viděl jsou poměrně jednoduché a navíc percentil se počítá dle výkonů zůčastněných. Většinou i průměrný student u nich uspěje alespoň na 70% vzhledem k ostatním studentům.
Je dobrý si projít všechny svoje sešity (pokud jsi je nevyhodil) a propočítat příklady. Vem si starou osvěčenou Petákovou, je tam poměrně dost příkladů. Propočítej nejvíc to, co ti dělá největší potíže. Přeji hodně úspěchů.

#5 26. 01. 2011 19:55

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

↑ Fragrante:

Můj tip je následující (byl jsem na Matematice na NSZ):

1) Jdi na jeden termín a vyzkoušej si, jak to jde. Pokud to nepůjde, tak se na ten další lépe připravíš.

2) Podívej se, které termíny ti uznávají! (nemusí to být všechny)

3) Na 60 percentil ti stačí zhruba 10 bodů z 30. Ale i tak to není zas tak lehké.

#6 02. 02. 2011 16:22

Fragrante
Zelenáč
Reputace:   

Jasné děkuji. Jo nemyslím si že jsem úplně hloupý z matematiky jsem měl převážně za 2 ovšem to asi roli nehraje. Jen si na to moc nevěřím. Jak se snažím nikde nemůžu vygooglit NSZ z Matematiky, nějáké staré testy, všechno je to placené. Mohu poprosit o nějáké linky?

#7 02. 02. 2011 16:33

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

↑ Fragrante:

Takove sluzby tady nevedeme. Je to dilo soukrome spolecnosti a pokud jej volne nedava k dispozici, tak si jej kupte, nebo se zeptejte jinde.

#8 02. 02. 2011 21:22

Fragrante
Zelenáč
Reputace:   

↑ halogan:

Proto se ptám zda nikdo neví o testech z minulého období které by mi pomohli. Samozřejmě ty free, které mají fungovat jako ty zkušební.

Zápatí