Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 30. 01. 2011 02:44 — Editoval Michaf (30. 01. 2011 02:44)

Michaf
Zelenáč
Reputace:   

Matematický program

Ahoj,

prosím o radu/pomoc. Existuje nějaký program typu Wolfram, který umí vypočítat jakýkoliv příklad (VŠ matematika) i s přesným postupem? Třeba i placený, ale jde mi to, abych se to mohl pomocí toho naučit, ne jenom abych viděl výsledek. Díky

Michaf

#2 30. 01. 2011 04:26

Oxyd
Škola: MFF UK, teoretická informatika
Pozice: Student
Reputace:   31 

Re: Matematický program

Wolfram Alpha je vlastně on-line verze programu Mathematica -- jestli se ti líbí Wolfram Alpha, pak se ti může líbit i Mathematica. (Mathematica je ovšem placená -- vypadá to, že studentská edice stojí 96 liber =~ 2 700 Kč.)

Jinak jako informatik ti můžu říct, že program, který umí vypočítat jakýkoliv příklad, neexistuje a nikdy existovat nebude.

Mýlím se častěji, než bych chtěl. Pokud vám v mém příspěvku něco nehraje, neváhejte se zeptat.
Jsem stále mlád a je mi příjemnější tykání. :)

#3 30. 01. 2011 11:46

Michaf
Zelenáč
Reputace:   

Díky za odpověd. Pokud vím, tak ani Wolfram Mathematica nedělá příklady i s postupem a já právě potřebuju vidět ten POSTUP, tj. jak se k výsledku dojde. Nevíš o nějakém takovém nebo někdo jiný?

Jinak samozřejmě jsem "jakýkoliv příklad" myslel trochu nadsazeně, jde mi o ty nejběžnější věci co se učí na VŠ matematice.

#4 30. 01. 2011 12:20

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

1) Wolfram Alpha u nekterych typu uloh zobrazuje i postup. Zkus treba limity nebo integraly.

2) hlavni problem je v tom, ze stroj zpravidla postupuje trochu jinak nez clovek. Muze si dovolit jit na to trochu hrubsi silou a neumi premyslet jako clovek. Takze se z postupu stroje casto moc nenaucis.

Doporucuju drzet se skript a resenych uloh a stroj pouzivat pri vypoctech jako pomocnika, nikoliv jako tutora.

#5 30. 01. 2011 21:16

w4rr10r
Zelenáč
Reputace:   

Existují různé CAS, ale žádný není všemocný,

Zápatí