Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrej den.
Pokud vím,tak nekteré typy PDR se dají rěšit pomocou Fourierovy nebo Laplaceovi transformace.Já nejsem žádny matematik,ale zajímalo by mě,proč není možné nadefinovat pro libovolnou PDF vhodné transformační jádro,popřípade vícerozmerně transformace,určit potrebné obrazy pro tuto tranformaci a rěšit každou PDF jako operátorovú rovnici.Je dost možní,že se to tak nedá,ale Fourierova a Laplaceova transformace,nedívajíc se na fyzikálny význam,jsou jen obyčejné integrály.Ďekuji.
↑ UnionPacific: Ahoj, rád používam Laplace transform. tá mi z diferenciálnej rovnice urobí algebraickú rovnicu, (prípadne sústavy pri viac premenných) a tie sa riešia obvyklými postupmi a potom sa len znovu odtransformuje. Je to taký fajn stereotyp.
Také niečo ako logaritmus Ti spraví zo súčinu súčet..taký podobný nástroj to je.....
↑ pietro: Nuž...hm....ale na to som sa nepýtal.
Stránky: 1