Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Lukee:
No ona to je ve skutečnosti jen počítání. Na 4 hodiny 4 povinné úlohy + výběr 2 ze 4, také povinně. Kdo to nedá, tak bude u matury(normal z matiky) místo 15 minut dalších 15 minut, kde se už ale probírá cokoliv za 4 roky z matiky, nejhorší na tom je fakt, že jsme 1. ročník lycea na této škole a na začátku čtvr?áku nám oznámili, že máme povinnou maturu z matiky včetně písemné.
↑ Lukee:
Obnovuji toto tema, nebot kolegum se to blizi, tak at mame prehled, kdy mame vysilat pozitivni vlny :-)
zde hlasi terminy - liquid, Alesak, Ginco uz pisemku psal :-) , wescoast mel jeste nejake sportovni povinnosti.. a co ostatni ?
Vsem hodne zdaru :-)
Zdravim vas :-)
Smim par poznamek?
↑ aritentd:
- pokud jde o predmety "kecaci", tak vrele doporucuji umet z kazde otazky prvni vetu a pokud je nejhur, tak pomoci prvnich vet se presunout nekam jinam, kde se citite lepe. Take jeden citat nebo basen (nebo pisen :-) delaji divy. Nemlcet a mluvit plynule :-)
- v matematice a fyzice - naopak je treba umet posledni krok - co to chteji vubec?? (je to obvykle napsano v zadani :-) a postupne se dopracovat k zacatku reseni (tady delaji divy obrazky :-).
↑ jaca: kluci by se meli zajimat o lov mamutu, pak by divkam zustalo na starost jen zachovani ohne. Kolik mamutu uz pan ucitel ulovil?
↑ rootr: rekni - durazne a nahlas "Dobry den!"
↑ liquid: zbytek mas? myslim, kravatu a propisku?
↑ kytka: jsou vzacne ukazygermanistu a matematiku v jedne osobe naseho uzasneho Mariana, osobne bych pri moznosti vyberu take priklonila k matematice. Ale maturovala jsem z obou (v nemcine to zachranila basen :-)
Vam vsem - budte v klidu a v pohode :-)
Pár rad co umět do chemie a farmakologie (Ve zkratce: Studuje účinky léčiv (látek, nejlépe by se napsalo xenobiotik) na organismus + reakce organismu na ně) by nebylo, že jsem tak smělý? :)
Profesor na farmakologii mi každou hodinu říká, že se nemám na maturitu učit, prý nemám šanci (je to vtipálek, má rád konverzace při hodinách, obzvláště, když se ho ptáte na to co chce dělat dál ;))
PS: A co když nemám hlavu na to, abych si zapamatoval báseň? Vtip mi asi nevyjde, že?
↑ O.o:
Vhodny lekarsky nebo lekarensky vtip - urcite ano :-)
Chemie - zakon zachovani hmoty. Priklady na smesi :-)- prispevek 38..
Pro celou anorganiku si vystacis s reakci neutralizaci, organika - esterifikace.
Co nejde vysvetlit na prikladu kuchynske soli a etanolu, nema smysl vysvetlovat.
Farmakologie - vsechno se da popsat jako proces - ma to vstup, vystup a neco mezi.
PS. pokud bys potreboval opravdu nejake odborne vysvetleni, tak se klidne zeptej - Cesky lekopis mi tady lezi u stolu a zakon 378/2007 O leku je moje denni cetba, o svem chemickem vzdelani uz jsem vypravela.
A neodpustim si kontrolni otazku, kterou dostavaji lekari - "do ktere lekove skupiny patri Neuruppin?"
↑ jelena:
Fíha, tak teď jsi mne dostala, dokonce jsem se i zasmál ^.^
Abych řekl pravdu, tak Neuruppin, to bych asi propadl, ale u nás na chemicko-farmaceutické škole jich naštěstí musíme umět jen pár stovek a ne celou lékárnu ;). Nemám na ty názvy léků pamě? (jsem rád za pár názvů z chemie léčiv - zlaté vzorce ;)). Budoucí pokračování bych rád viděl spíše na VŠCHT, než-li na Farmacii (Hradec Králové a Brno, mám to tušení).
PS: Asi jsem někde přehlédl příspěvky o tvém chemickém vzdělání, ale (ještě jednou podotknu) jsem solidně překvapen ;)
PPS: Esterifikace je moje oblíbená reakce a používám ji jak to jen jde (když už jsem si to konečně natloukl do hlavy), ale má mto tušení, že se vyskytuej jen asi ve třech okruzích, jinde se na to velmi špatně dostává ;)
↑ O.o:
Zdravím srdečně budoucího kolegu!
Podívej se na heterocykly, je to frekventovaná maturitní otázka a pokud budeš vědět, co je cyklopentanoperhydrofenantrén máš vyhráno. Přeji Ti hodně štěstí a věz, že farmacie je hlavně organika na různý způsob.
↑ kontinual:
FAL se přestávám bát, větší problémy teď vidím v chemii a češtině (plus asi matematika, protože jsem si zapoměl najít vzorce, které nejso uv tabulkách, takže jestli dostanu pravděpodobnost, tak budu improvizovat).
Jinak jaký obor jsi ty? Nevím totiž jestli budoucí kolega je správné oslovení, jelikož ve farmacii pokračovat nehodlám (genetické inženýrství mne láká více) ;)
Tak zatím ahoj a a? to všem vyjde ;)
mě čeká matura za 10 dní ... a co bych dal za geometrii (pokud zrovna nebude analytická v rovině) ... nejvíc bych bral obsahy a povrchy těles ... a nebo stereometrii, řezy ... bojim se spíš úpravy algebraických výrazy ... to mi nikdy nešlo