Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

V této problematice se vůbec neorientuji ani nevím jak začít. Chtěl poradit nějaký postup jak sandno získat z takovýchto otázek alespoň nějaké body. je to životně důležté :( .... Do tohoto tématu bych chtěl přidat ještě pár podobných příkladů ... v pondělí mě čeká zk. a tyhle typy nejsou pro mě ...
Zdravím,
bylo řešeno tady. V tématu je také dobrý odkaz na sbírku slovních úloh s použitím extrémů funkcí.
Stačí tak na úvod?
Co je na Tvém obrázku - mohu jen tušit, není čítelný, po rozklíknutí - lepší ani netušit. Používej prosím tlačítko "upload obrázků" pod oknem zprávy. Děkuji.
↑ jelena:
Omlouvám se :) ... na úvod stačí ale já nerozumím celé této problematice nějak hodím sem moje řešení co sem teď sesmolil .... spíš jen kontrolu obecně jestli je to dobře ... a pak bych sem dal ještě nějaký ten příklad s mým pokusem řešení jestli by to bylo možné. 
děkuji, postup a pochopení principu - v pořádku.
Chyby, co jsem našla (spíš nepozornost, než chyby).
1. část - když jsi převedl ke společnému jmenovateli
vypadlo x z jmenovatele (vůběc), potom je to celé trochu jinak.
Když derivuješ (S)´, je to konstanta, tedy derivace je 0. V derivaci složené funkce 2. řádek b) (2. závorka) už nebude 2S).
Ale celkově ten výsledek bude jiný - oprava 1. kroku.
Zkus projit tu sbírku úloh v odkazu.
↑ jelena:
Ano, teď na to koukám, už v zadání je napsáno že S je konstanta sakra. ( to je u mě právě problém v tom že zmatkuju a dělám hodně zbytečných chyb no :( ... ) .... já to tedy přepočítám tak aby to bylo správně a nahodím sem znovu řešení ... a jestli můžu až vyřeším tento příklad a dám sem řešení .... nahodil bych sem další příklad podobného typu. Na ten odkaz už jsem koukal, ale je tam toho na mě nějak moc. My máme určené ve zkoušce jen tyhle příklady co počítám zde všechny podobné. Jen je nutné na začátku vymyslet postup což mi dělá největší problémy. Vzorečky bych veděl ale nikdy nevím proč a co ve vzorci musím upravit ...
↑ tranceee:
takhle je to lepší? .. doufám že tam zase někde není chyba ... :(
↑ tranceee:
Ze všech možných zápisů funkce c(x) jsi vybral tu nejméně pohodlnou variantu:
tvůj návrh (opět pozor na ztrátu S - při derivování podílu - to, co je v rámečku, musí zůstat)): 
pohodlněj: 
úplně pohodlnější
- viz doporučení kolegy Olina (kolegovi děkuji).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(2) - pro novou úlohu prosím nové téma, tak je to nepřehledné.
Pro hledání extrému je třeba "1.derivace"=0. Ty máš "funkce"=0 (není dobře).
Def. obor S není v pořádku.
Děkuji za opravu prvního i druhého příkladu jehož řešení jsem přesunul sem http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=169539#p169539
Dnes 11:41 Příspěvek uživatele tranceee byl skryt uživatelem tranceee. Důvod: nepatří do tématu
Stránky: 1