Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s jedním typem příkladu ke zkoušce z matematické analýzy.
Vůbec mi není jasné, jakým způsobem je to řešeno. V materiálech pro ČVUT jsem pochopil tak nějak metodu pomocí určitých ingegrálů, na zkoušce jsem to použil, ale úplně jsem se do toho zamotal a opravující mi tam připsala nevhodný postup. Chtěl bych pochopit tento, ale potřeboval bych nějak nakopnout. Ten poslední krok F (p) už je mi jasnej, to je pomocí vzorečků pro laplaceovu transformaci. Nechápu ale, jak sestavili to f(t).
Najde se nějaká hodná duše, která by mi poradila, jak to vyřešit? Klidně i hodit nějaký odkaz, kde by to bylo rozumně vysvětleno.
Předem moc díky za reakce
Pro časový posun platí . Proto to chtěl upravit na funkci s argumentem (t-1) jinak tedy je jasné, že
.
A ty koeficienty zjistíš z rovnice
↑ Asinkan: Díky moc, proštudoval jsem znova ty materiály z ČVUT a už to vypadá, že tomu rozumím.
Stránky: 1