Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

↑ Ivana Závišková:
Pokud ti vyšlo 
Myslím, že ti vypadlo jedno dosazení do pravé strany rovnice...
???
↑ Ivana Závišková:
Myslím, že to x nie je vyjadrené dobre + sú tam aj iné chyby.

Postupovala jsem s tím vyjádřením X podle toho jak nám to vysvětlovala učitelka.
Když už si myslím, že postupuju správně, vždycky se najde něco co mě přesvědčí o opaku :-(
↑ Ivana Závišková:
Smiem vedieť ako? Napríklad - odrátala, vydelila... dobre?

No říkala nám, že si tu 2 rovnici zjednodušíme a to takhle :
X = 1 Y
2
Proč to udělala takhle nevím, ona sama nám totiž není schopná vysvětlit, proč nějaké věci dělá takhle. Její odpověď na to je vždycky stejná "Jse na dálkovém studiu, tudíž si to doma musíte nastudovat sami"
↑ Ivana Závišková:
Ivanka, pracujem na tom, je to trochu dlhšie...
Už je to tu. Ak treba, pýtaj sa.

Dobře, v pohodě. Já jsem jen chtěla uvést na pravou mírou jak sem došla na to X=1 Y
2
↑ Cheop:
+++
Stratila som to pri delení ypsilonom, však? Mala som uvážiť, či y = 0 nie je riešením - vyňať atď. Ďakujem.

???
↑ Ivana Závišková:
Čo potrebuješ? Moje riešenie je hore v mojom príspevku. Stlač Autor skryl..., Cheop ma upozornil, že som na niečo zabudla. Musíš sa pýtať konkrétne.
Tie rovnice sa dajú znázorniť a vidno tam aj riešenie, ale takto pekne graficky sa to v škole (a doma) robiť ťažko dá.

Promiň, nevšimla jsem si skrytého příspěvku

Tak ten výpočet mi hlava nebere :-)
↑ Ivana Závišková:Kam až to chápeš? Snad je jasné, jak se z druhé rovnice vyjádří x, napřed se převede vše s x na jednu stranu a bez x na druhou a pak se to x osamostatní.. Kde máš problém?

Jak vyjádřit X vím. To že se vyjádří vše s X na jednu stranu a bez X na druhou str. také vím. Ale nějak jsem už nepobrala to jak to je:
y2
(1-0,5y) na druhou + Y2 = 2,5 . y.....tam už se ztrácím
↑ Ivana Závišková:
Tá rovnica s y na druhú v zlomku vznikla dosadením vyjadreného x do 1. rovnice, do obidvoch strán rovnice.
Stránky: 1