Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ BrozekP:
Za tuto úpravu děkuji.
Občas mi vadilo, že nevím, na co konkrétně příspěvek reaguje, když byl na předchozí stránce.
EDIT: To jsem ani netušil, že to hned v tomto příspěvku použiju :D
↑↑ Lukee:
Už se můžu připojit, díky.
↑ Lukee:
Když už tu jsi, nevíš, jak opravit kódování předmětu mailu? Stále mi chodí maily s předmětem „Odpoved na: 'P?ivolejte si sv?ho moder?tora'“ a už se mi to nelíbí. Zkoušel jsem změnit kódování, ale nějak se to neprojevilo, tak jsem to vrátil.
↑ Lukee:
Funguje, díky :-)
Tak jsem si ještě všimnul, že je problém s kódováním i v odesílateli… Já nevím co s tím. Ale pokud to nechceš řešit, tak se na to vykašli, není to nic podstatného.
↑ BrozekP:
Zkusil jsem ještě zakódovat odesílatele, pomohlo? Mně to oba klienti zobrazují správně, tak to nemám jak otestovat.
↑ Lukee:
Bohužel ne, teď se mi zobrazují místo znaků s diakritikou dva otazníky místo původního jednoho:
„Matematick?? F??rum Mailer [lukas.havrlant@gmail.com]“
Zobrazuji to v outlooku. Když si dám zobrazit hlavičku, tak tam vidím u předmětu na začátku
?iso-8859-2?Q?
u odesílatele ale
?us-ascii?Q?
Dřív, když předmět také nefungoval, tak tam bylo u předmětu také ?us-ascii?Q?.
Ale pokud je to problém jen Outlooku, tak tím spíš se tím nezabývej :-).
Edit: Tak to není jen Outlook, i mailový klient v mobilu (systém bada) a webové rozhraní seznamu mi to zobrazí s dvojitýma otazníkama.
↑ Lukee:
Nešlo by to někde přejmenovat na MatWeb Mailer? To by bylo asi jednodušší :-).
Edit:
Kdyby se v souboru email.php na řádku 71 nahradilo
$pun_config['o_board_title']
textem „MatWeb“, tak by to snad mělo stačit.
↑ BrozekP:
Jo, to by bylo to jednodušší řešení a bez hromady regexpů :-). Zkus teď, na Seznamu už mi to zobrazuje diakritiku správně.
Edit: ne, zpět, je tam někde chyba.
Edit2: Už by to mělo běžet, zapomněl jsem tam vymazat jeden řádek.
Edit3: To řešení je každopádně celkem hnusné, funkce pun_mail dostane v $from už email ve tvaru "Lukee" <lukas.havrlant@gmail.com>, ale to jméno v uvozovkách se ještě musí zakódovat, ale samotný email už se nekóduje. Takže jsem napsal regulár, který nejdřív z tohohle vytáhne jméno a pak email a pak to znovu celé poskládám. Snad to funguje. Možná bylo jednodušší upravit tu funkci pun_mail tak, aby brala o jeden parametr víc pak upravit všechny výskyty volání té funkce…
↑ Lukee:
Už to je správně. Díky :-)
↑ BrozekP:
Tak email s jiným než výchozím odesílatelem se volal jen na jednom místě, tak jsem to ještě předělal, aby se zvlášť předávalo jméno a zvlášť email.
↑ Lukee:
Zdá se, že už to nemá žádnou chybu :-).
Přeji dobrou noc.
Do teď jste při náhledu viděli pod editačním oknem pouze textovou verzi posledních příspěvků v tématu (nezobrazoval se třeba TeX a podobně). Nyní tam je plnohodnotná podoba příspěvků.
Hlásím podivné nastavení (asi tabindex) u ankety. Když člověk píše příspěvek a zmáčkne tab, tak ho to hodí na odeslání hlasování v anketě. A jelikož je tam přednastavená odpověď, může hlasovat pro něco, pro co nechtěl... místo toho, aby odeslal zprávu.
Takto jsem hlasoval ve vedlejším tématu, protože enter byl rychlejší než oči :-)
V každej sekcii: Základná škola, Stredná škola, Fyzika, Ostatné ..... sú dva odkazy na "Založit nové téma" Väčší v strede a menší napravo. Zdá sa mi to zbytočné mať tie isté odkazy tak blízko pri sebe. Tak sa chcem opýtať, či by nebolo lepšie ten veľký v strede odstrániť, poprípade tam dať nejaký iný "nadpis".