Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, mám tu jeden příklad:
Konce rovinného závitu, jehož plocha má obsah
, jsou připojeny ke svorkám kondenzátoru o kapacitě
. Závit je umístěn v magnetickém poli tak, že jeho rovina je kolmá k magnetickým indukčním čarám. Velikost magnetické indukce se rovnoměrně mění v závislosti na čase tak, že
(tady má být 5.10 na mínus třetí T.s na mínus první). Vypočtěte velikost náboje Q na kondenzátoru.
Takže jsem počítal:

závit jen jeden a je to kolmý, tak vyhodím N a cos alfa:

a teď 

no a ve výsledkách mají 
Kde jsem udělal chybu? nebo to mají oni blbě? Díky
Díky, no zadání mám ze školy jako přípravu na maturitu a výsledky jsem si našel po hledání textu toho příkladu na
www.gymzl.cz/upload.cs/9/906f4b94_0_nestac_mag_pole.pdf
No a ještě tu mám jeden podobnej příklad, ten jsem našel jako prezentačku v .ppt na http://skola.f-site.eu/skola/prvak/FYZ/ucebnice fyzyky/prezentace 3/02-Nestacionarni magneticke pole/08-Priklady-Nestacionarni magneticke pole.ppt a taky mi nevychází:
Válcová cívka vodiče s celkovým odporem 160 ohm má 1000 závitů a obsah příčného řezu 40 cm2. Cívka je vložena do magnetického pole tak, že její osa je rovnoběžná s indukčními čarami. Velikost magnetické indukce pole se rovnoměrně mění v závislosti na čase tak, že
(tady zase ty exponenty mají být nahoře na mínus třetí a na mínus první).
Určete teplo vzniklé v cívce za 30 s
Tak jsem počítal stejně jak v předchozím příkladu to napětí jako U=10E-3*1000*0,004
U=0,04V
(to mi přijde nějak strašně málo)
no a pak z toho vypočítám proud I=0,04/160
I=0,00025A
a pak energii jako U*I*t
E=0,04*0,00025*30
E=1E-5 J
A má vyjít 17J
Kde dělám tentokrát chybu?
Díky
Tak mě to vychází ještě jinak :D .
Nenapsal jsi mi celé zadání. Snad to nějak zvládnem. Nevím odkud jsi vzal ten čas.
Nicméně U by mělo vyjít ještě méně - 0,004 , zapomněl jsi tam na jednu nulu. A v tom konečném výsledku jsi to taky nějak namačkal. Těch 30 je ten čas?
Ale i po téhle opravě to vychází
, nevím, tady si nejsem 100% jist, v pondělí z toho taky píšem :D
Stránky: 1