Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ terryjohn:
V první substituuj celý sin, ve druhé musíš brát funkce v součinu - tedy x a ln(x^2+1).
↑ terryjohn:
S jakou závorkou? S argumentem, jak jinak bys to chtěla substituovat?
.
per partes
↑ terryjohn:

Odkaz na integrál per partes na wikipedii jsem ti už ↑ posílal:, i tam máš špatně dosazeno.
Nejdřív si nastuduj teorii.

↑ terryjohn:
Technická poznámka – když máš adresu obrázku (zde http://img821.imageshack.us/img821/7840/newfota005.jpg) tak tuto adresu musíš umístit mezi tagy [img]adresa[/img], aby se obrázek zobrazil.
Edit: Vždyť tam na ImageShack na to máš i přímo kód, který stačí zkopírovat. Rozklikneš si Embed this image a zkopíruješ kód z Forum.

↑ terryjohn:
Nemyslel jsem „Embed thumbnails of this image“ ale „Embed this image“. Takhle se zobrazí jen náhled, což je k ničemu. Stejně si pak musím rozkliknout ten odkaz na ImageShack, tam se to pak pomalu načítá i se spoustou blbostí okolo a vůbec je to hrozně otravné. Alespoň pro mě. Ale věřím, že obecně lidi radši vidí obrázek rovnou.
↑ Pavel Brožek:
dobre dik za pripominku priste uz to hodim spravne ;) a jinak diiky Tichy+Failed za pomioc myslim ze je hotovo :))
↑ terryjohn:
Zdravím, přece matematika? :-)
Chce, abys z definice integrálu stanovil obor, na kterém lze ingrovat - tedy def obor funkce f(x), def.obor k ni primitivní F(x) a případně vyšetřit body, ve kterých F(x) nejde derivovat.
Obor integrace I bude průník def. oborů f(x) a F(x) bez "problémových" bodů.
Stačí tak? Děkuji.