Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím. Hledal jsem docela dosti jak na internetu jak jsem taky potrápil svojí hlavu. Ale asi po 14 dnech to vzdávám. Mohl by mi někdo prosím pomoci vyřešit zadání této ulohy a naznačit nebo spíše ukazat jak na ní. ?
Zadání Vytvořte algoritmu pro kalkulačku, která bude umět součet, rozdíl, součin a podíl. Uživatel zadá dvě celá čísla a formou písmene s (součet), r (rozdíl), x (součin), p(podíl).
Jakože bych ješte pochopil že budu muset zadat pro každý druh činosti jednu podmínky tu bych ješte dal ale nevím jak udělat to aby když se zadaj ty dvě čísla to umělo vše
Děkuji

V cem to programujes? Nemelo by to byt slozite. Nevim, co myslis tim, aby kdyz se zadaj ty dve cisla to umelo vse. Z toho co jsi psal se mi zda, ze vis, jak to udelat :-)
Neco podobneho mas na mysli? : (je to C)
if (Operace == 's') Vysledek = Cislo1 + Cislo2;
if (Operace == 'r') Vysledek = Cislo1 - Cislo2;
if (Operace == 'x') Vysledek = Cislo1 * Cislo2;
if (Operace == 'p') Vysledek = Cislo1 / Cislo2;(Mozna by bylo lepsi pouzit switch)
Nebo nevis, jak nacist ty cisla a operaci?
Zdravim, pokud jde o to C tak sem si dovolil si s tim trosku pohrat a udelat kus kodu kterej pracuje s retezcem a ne jen s chary. Aspon sem si po dlouhe dobe oprasil znalost C a dekuji za inspiraci prikladu :)
#include <stdio.h>
#include <string.h> /*knihovna pro chod "strcmp"*/
int main(void)
{
int cislo1,cislo2,vysledek=0;
char prikaz[10+1]; /*prikaz muze mit 10 symbolu pritom +1 je zalozni*/
printf("Zadejte dve cisla:");
scanf("%d%d",&cislo1,&cislo2);
printf("Zadejte operaci kterou chcete provest:");
scanf("%10s",prikaz);
if(strcmp(prikaz,"soucet")==0)
{
vysledek=cislo1+cislo2;
}
else if (strcmp(prikaz,"rozdil")==0)
{
vysledek=cislo1-cislo2;
}
else if (strcmp(prikaz,"soucin")==0)
{
vysledek=cislo1*cislo2;
}
else if (strcmp(prikaz,"podil")==0)
{
vysledek=cislo1/cislo2;
}
printf("Vysledek: %d",vysledek);
return 0;
}Jde to udelat X zpusoby tady toto zadani, pokud clovek umi trosku s polem tak by toto nemel byt problem jinak switch by byla taky hezka varianta mozna trosku jednodussi
Asi jsem to blbě napsat :) ale to neprogramuju ale mám udělat vyvojový diagram :)
Vytvořte algoritmu pro kalkulačku, která bude umět součet, rozdíl, součin a podíl. Uživatel zadá dvě celá čísla a formou písmene s (součet), r (rozdíl), x (součin), p(podíl).

↑ Salsho:
Ne, nenapsal jsi to blbe, to jsem si to ja blbe precetl :-) za coz se omlouvam. Ale jinak souhlasim s tim, co psal Jindra. Jinak nevim, jake jste se ucili vsechny znacky pro ty diagramy, tak jestli jste se neucili nejakou nekolikanasobnou podminku (jako je switch v C treba), tak bude potreba pro kazdou operaci zvlast podminku. Dal bych tam normalne napriklad: podminka - jestli uzivatel zadal s, tak pri ano bude dal to, ze sectes ty cisla, a pri ne pujdes na dalsi podminku - jestli zadal r - pri ano rozdil, pri ne jit na podminku pro x atd. Neco podobneho mam na mysli:
|
Zadano s? --- ne -----------
| |
ano Zadano r?---ne-----
| | |
secist cisla ano Zadano x?---ne ...
| | |
odecist cisla ano
|
vynasobit cisla
↑ Lumikodlak:
moc jsme se toho zatím neučily ale to tvoje vypadá dobře díky :)