Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 18. 02. 2011 13:34

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

Mínolovka

Taká celkom ľahká úloha ale hodnotič mi stále dáva wrong answer.

Ide o to, že dostanem mínové pole veľkosti $m\times n$, zadané tak, že '.' predstavuje voľné políčko a  '*' políčko kde je mína. Pre každé voľné políčko mám vypísať, koľko mín mu prislúcha.

Code:

Input:
4 4
....
...*
*...
...*

Output:
..11
111*
*122
111*

Ešte detaily k vstupu a výstupu sú, že vstup sa skončí dvoma nulami a pre každé pole na vstupe treba vipísať pole s priradenými číslami a predtým ešte Field #x:, kde x značí koľkaté pole je.

Úloha je z http://uva.onlinejudge.org/index.php?op … oblem=1130

Stále mi dáva wrong answer, aj keď si myslí, že to mám dobre, ak by sa vám chcelo tak mi to pls skontrolujte.

V podstate robim to, že načítam pole do dvojrozmerneho integerového, kde je bodka dam 0, kde je hviezda dam -1. Zaroven si pozicie, kde je mina dam do fronty. Po nacitani vstupu zacnem vyprazdnovat frontu a okolo kazdej miny pricitam jedna. Potom uz len vypisem hodnoty a namiesto kazdej -1 vypisem hviezdu. Jednoduche, casova zlozitost je linearna s velkostou pola a pamatova tak isto.

Len nechapem preco mi dava wrong answer ...

Ďakujem.

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#2 19. 02. 2011 13:02

VojtechSejkora
Reputace:   

Re: Mínolovka

↑ pizet:
a vypisuješ i 0? a nebo tam píšeš opravdu ty tečky jak jsi uvedl výše?

#3 19. 02. 2011 16:44

pizet

↑ VojtechSejkora: No vypisujem aj 0. Však ak sa ti nahodou chce, tak si proste skopiruj ten moj zdrojak, skompiluj, spusti. Pozri len ako to ma vyezerat, tam kde som dal odkaz na tu ulohu. Fakt netusim, kde je chyba.

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#4 19. 02. 2011 16:52

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

nemáš na konci prázdnej řádek navíc?

#5 19. 02. 2011 17:36

VojtechSejkora
Reputace:   

↑ pizet:
v tom možná bude ten problém, protože já ho zkompilovat nemůžu protože mi to furt hází nějaké chyby, ale já je neumím opravit protože Cčku nerozumím

#6 19. 02. 2011 18:58

VojtechSejkora
Reputace:   

↑ pizet:
a co ti to vypíše třeba pro

Code:

3 3
...

jestli tam není problém třeba s těma hvězdičkama když jsou 2 vedle sebe

#7 19. 02. 2011 19:05 — Editoval pizet (19. 02. 2011 19:08)

pizet

Presne toto

Code:

3 3
...
Field #1:
464

-- Tu čaká kurzor na ďalší vstup.

Že by ten riadok navyše? Skúsim to vyskúšať.

Zápatí