Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 18. 02. 2011 23:06 — Editoval calis (19. 02. 2011 16:57)

calis
Místo: Radvanistan
Reputace:   

Algoritmy a datové struktůry (visual basic)

Zdravím Vás tady,

Proč tady píšu, studuju VŠ a nikdy sem neviděl předmět algoritmy a mám jen malou představu o tom jak se tvoří a k čemu složí (vím třeba, že algoritmus je třeba třeba kuchařský recept)

no a algoritmy a datové struktůry mám tento rok jako předmět, a musím to dát aspoň se chci o to pokusit a dát do toho maximum.

ale pořád nevím jak na to, co si přečíst jako začatečník abych se do toho dostal či jake forum zvolit kde sehnat ty správné informace pro začátek. jinač v tom předmětu budem dělat v visual basic ty agoritmy....

zajímalo by mne co mě při tom učení třeba čeká... zajímá mě třeba co to obnáší...ikdyž vím že velice předbíhám :)..... když bych měl říci svou představu o algoritmech tak je takova že tam jsou nejake příkazy a sluvka která maji nějaký vyznam a každé z nich něco znamená a když se daji dohromady tak to neco udělá a já budu muset přemýšlet nad tím jak to napsat aby to dělalo to a ono... no tak toť má představa

tak proto sem si tady psal jestli mi nekdo neporadí čím začít na co se podívat co dříve se naučit protože tak je předemnou bichle informací a z nich budu vyhledávat co mam znát a co musím vedět viz.  Odkaz ....třeba... no ... tak by mě třeba  zajímala vize člověka co už delší dobu něco s algoritmy dělá třeba ve visual basic a už má něco naučeno ....

proto se ptám poradíte někdo???

DAWE

Všichni se v něčem předstihujeme, proto se od sebe učíme, je to lidské, nic lidského mi není cizí ... ;)

#2 18. 02. 2011 23:13

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Re: Algoritmy a datové struktůry (visual basic)

řekl bych, že ty správné informace se dozvíš na přednášce

#3 18. 02. 2011 23:50 — Editoval pizet (18. 02. 2011 23:52)

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

↑ calis: A čo to študuješ?

http://algoritmy.net/

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#4 19. 02. 2011 00:05

calis
Reputace:   

↑ pizet: informační a systémový management studuju

Všichni se v něčem předstihujeme, proto se od sebe učíme, je to lidské, nic lidského mi není cizí ... ;)

#5 19. 02. 2011 00:08

calis
Reputace:   

↑ Stýv: studuji tento obor dálkově a přednáška obsahuje 4 hodiny, 2 hodiny teorie a dvě hodiny na PC ve visual basic takže se to musim naučit sám...částečně...pokud mi poradíte

#6 19. 02. 2011 00:14

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

↑ calis: ale tak snad vám aspoň vyučující řekne, odkud máte čerpat, ne?

#7 19. 02. 2011 00:18 Příspěvek uživatele UnknownDeletedUser byl skryt uživatelem Dunemaster.

#8 19. 02. 2011 09:30

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

↑ calis: Pozri si teda tú stránku čo som dal. Si s programovaním úplný začiatočník?

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#9 19. 02. 2011 12:57

VojtechSejkora
Reputace:   

↑ calis:
mě osobně se hodně líbí kniha algoritmy a programovací techniky(autor Pavel Töpfer, nakladatelství Prometheus)... vysvětluje to tam krásně a není moc drahá

a dá se objednat na třeba na stránce
Odkaz
nebo taky
zde je levnější

zde od nějakého studenta za 45kč (jestli to ještě nepordal)

no a když si zahledáš tak toho jistě hodně najdeš:D

#10 19. 02. 2011 14:06 — Editoval calis (19. 02. 2011 14:08)

calis
Reputace:   

↑ pizet: áno som úplný začiatočník a hľadám touto cestou rady od skúsenejších, aby som vedel čím správne začať a ako pokračovať ďalej ... poradíte?

ano jsem úplný začátečník a hledám touto cestou rady od zkušenějších, abych věděl čím správně  začít a jak pokračovat dále...poradíte?

#11 19. 02. 2011 14:08

calis
Reputace:   

↑ Dunemaster: VŠB Poruba - ale jde o to, že jsem na dálkovém studiu a není tam čas moc na to aby se nám někdo více věnoval, takže jde o samo studium...

#12 19. 02. 2011 14:30

sL1
Reputace:   

Systémový management je EKF, že?

Skripta, slajdy a podobné jsou na stránkách garanta předmětu Algoritmy I, II (pro FEI) doc. Dvorského: Odkaz
+ je tam i doporučená literatura.
Mě se osvědčila knížka Algoritmy. Datové struktury a programovací techniky od Wróblewského.

#13 19. 02. 2011 16:51

calis
Reputace:   

↑ sL1: přesně na tyto odkazy sem se včera díval, ale pak jsem zjistil, že já mám algoritmy na všb HGF - pana Kolomazníka ... Odkaz

ale moc sem se na to ještě nedíval ....

zajímalo by mne co mě při tom učení třeba čeká... zajímá mě třeba co to obnáší...ikdyž vím že velice předbíhám :)..... když bych měl říci svou představu o algoritmech tak je takova že tam jsou nejake příkazy a sluvka která maji nějaký vyznam a každé z nich něco znamená a když se daji dohromady tak to neco udělá a já budu muset přemýšlet nad tím jak to napsat aby to dělalo to a ono... no tak toť má představa

tak proto sem si tady psal jestli mi nekdo neporadí čím začít na co se podívat co dříve se naučit protože tak je předemnou bichle informací a z nich budu vyhledávat co mam znát a co musím vedět viz.  Odkaz ....třeba... no ... tak by mě třeba  zajímala vize člověka co už delší dobu něco s algoritmy dělá třeba ve visual basic a už má něco naučeno ....

#14 19. 02. 2011 16:58

calis
Reputace:   

↑ VojtechSejkora: děkuji za odkazy

#15 19. 02. 2011 18:03

sL1
Reputace:   

Tak předpokladem je umět nějaký programovací jazyk a mít aspoň trochu logické myšlení :))
Algoritmus je prostě postup řešení nějakého problému.

#16 19. 02. 2011 18:41

calis
Reputace:   

↑ sL1: jak jsme měli cvika z algoritmů dělali sme to v visual basic a vím, že kdybych v ten den nám dal učitel nějaké příkazy nebo něco, tak že bych to začal i chápat...ale on zacal řešit algoritmy a nehledel na to, že nevíme ani vo co go... :).... těmi příkazy myslím if ...atd... před tím sem to věděl co to znamená páč sem se zeptal kolegy vedle mne ale ted uz netuším ani if ... :D

#17 19. 02. 2011 18:44

calis
Reputace:   

↑ VojtechSejkora: jde o to že mám zvládnout předmět algoritmy a datové struktůry a to vše ve visual basic a nevim co se učit dříve.... jestli základy visual basic nebo algoritmy.... poraďte...

#18 19. 02. 2011 18:46

VojtechSejkora
Reputace:   

↑ calis:
if je v angličtině když jebo jesliže či pokud takže pokud něco tak se provede A

a zapíše se to cca takto

if něco
then A;

nevím jaká je přesná syntaxe visual basic, ale takto nějak podobně se to píše v basicu

v javě by to bylo

if(něco){
A;
}

kde něco je podmínka a A je to co se má provést

#19 19. 02. 2011 18:47

sL1
Reputace:   

No jazyk samozřejmě. Algoritmy to je prostě vymyšlení řešení a jazyk je nástroj. Algoritmus můžeš klidně provést i na papíře ale až právě jazyk ti poskytne výhody jako to, že se nespleteš, že to bude rychlé, můžeš to zopakovat s různými hodnotami atp.

My sme se na ALG nejdřív učili základy jazyka a až pak jsme přešli na ALG. Dokud člověk neví, co jsou to podmínky, cykly a mnoho dalších tak nemá vůbec cenu pouštět se do Algoritmizace.

#20 19. 02. 2011 18:54

calis
Reputace:   

↑ sL1: hmm už začínám procitat !!! dík  za info, pomohlo ... ted mi to příjde taky logické, ok začnu základy visual basic...

#21 19. 02. 2011 18:55

sL1
Reputace:   

Za málo. Kdyby byl problém tak na řešení je tady chytrých a zkušených lidí dost ;)

#22 19. 02. 2011 19:03

calis
Reputace:   

↑ VojtechSejkora: už se nemůžu dočkat až tomu budu rozumět ... :)

#23 19. 02. 2011 19:07

calis
Reputace:   

↑ sL1: jinač tady jsou mé algoritmy   na všb hgf  2. semestr... pro zajímavost....

Odkaz

Zápatí