Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
poraďte prosím lidičky, jak to zvládnout....
jsem začátečník student všb ....
nevím co se učit dříve:
- na co se podívat dřive?....na visual basic krok za krokem? nebo základy algoritmů ???
Odkaz
- a nebo na co se zaměřit, ať se nejdříve neučím něco co v mých začátcích nebudu potřebovat...třeba...
jinač hledám cestu ve velkém množství informaci pro začátečníka jako jsem já....nikdy jsem neprogramoval...neznam žádný jazyk prog. ...
dík za názory
Dawe
neviem čo pod pojmom zaklady algorytmov mysliš
ja som sa to všetko naučil postupne keď som programoval
na samotne programovanie ti stačia nejake navody a navrhol by som:
1. pascal- jazyk s ktorym sa jak tak naučiš algorytmickemu programovaniu ale su tam iba zaklady ktore pochopia i obyčajny amatéri
2.C, C++ - jazyk s ktorym sa to začina programovať
3.Delphi(graficky pascal) - 3D programovaci jazyk
4.Java - niektory vysokoškolsky profesori informatiky to vedia, keď vieš v tomto jazyku programovať vieš dosť, viacej ako stredoškolsky učitelia informatiky
potom možeš začať s menej znamymi ako su napr.:Matlab - na matematiky
nemusiš sa riadiť podľa toho tu, nahodou si pascal nebral na strednej škole?
↑ miso16211:Nechci nijak znevažovat to co si napsal ale myslím, že tam máš pár blábolu :))
Navíc jsou to Algoritmy s měkkým "i" ;)
jak par babolu a s i ja som technik a nie jazykovedec nerozlišujem i Y
Inak algoritmy sa dajú študovať aj bez znalosti programovania.
Tiež nechápem, načo znova tá istá téma.
Najlepšie sa imo učí zároveň riešením úloh. Nauč sa základy (to je blbé, že akurát Visual Basic, ten na väčšine dobrých tréningových miestach nie je podporovaný, aspoň ja som sa nikde zatial nestretol) nejakého jazyka. Ja osobne by som poradil C. Potom by som ťa odkázal na nejakú stránku ako je napr. programátorská liaheň, kde sa postupne prebojovávaš cez úlohy a otváraš ďalšie úlohy a učebné texty.
↑ miso16211:
Každý by snad měl umět gramatiku.
↑ calis:
Čeho se bojíš. Ten předmět je snad od toho, aby jsi se to naučil, ne?
Visual Basic je jednoduchý jazyk stačí když budeš dávat pozor na přednáškách a probrané si potom doma procvičíš.
Nějakou doporučenou literaturu vám jistě přednášející řekne.
↑ calis: Ahoj, otvor si nový hárok v exceli, potom nástroje, nové makro, vytvor si nejaký názov a medzi sub a end vlož
Sub nnn()
For i = 1 To 10
Cells(i, 1) = i
Cells(i, 2) = i * i
Next i
End Sub
a daj run
takto si skúšaj aj iné príkazy
Stránky: 1