Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Napište parametrické vyjádření stran trojúhelníku ABC; A[ 0, 4] , B [2,7], C [5,1]:
začala jsem tím, že jsem si udělala směrový vektorAB= B-A (2,3) a pak pokračovala c: x= 0+2t y=4+3t
jenže podle výsledků v učebnici to má vyjít x=-2t y=4-3t může mi někdo poradit co dělám za chybu??? nebo proč to má vyjít jinak...takhle se špatným znaménkem mi vyšly všechny strany. Děkuji
↑ osamela: oni mají ty vektory akorát na opačnou stranu, dám příklad: ty možná myslíš směr od A do B ale oni opačný
↑ osamela: to není vůbec chyba, když máš nějaký vektor, vždy jsou dvě možnosti (obvykle)
tohle by vám měla říct učitel/ka, zkus si to: A [0,0] B[1,1]
je to to samé, akorát směr je opačný
↑ osamela:
Ako hovorí Mikl, nie je to chyba. Podstatné pre smerový vektor je to, aby sa dal umiestniť na priamku, ktorej je smerovým vektorom, t.j. aby existovali také 2 body priamky, z ktorých sa dá tento vektor vypočítať (ľudovo povedané).
Hociktoré 2 body priamky určujú jej smerový vektor.
Stránky: 1