Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
1) 2(x-1) -x je větší jak 3(x-1)-2x-5 toto mi vyšlo 0x je větší jak -6,prosím vás je to dobře a jak pak tedy bude vypadat interval???
2) 3-2x/3 + x je větší nebo rovno -1 x je prvkem množiny všech kladných reálných čísel R+ toto mi vyšlo x je větší nebo rovno -6 ,chci se zeptat jak bude vypadat interval??
3) 8x+3 je menší nebo rovno 1/2 - x x je prvkem množiny A = ( x je prvkem množiny všech celých čísel , x je větší jak -5)
toto mi vychází x je menší nebo rovno -5/18 ,jak tedy pak bude vypadat množina??? děkuji
1 téma = 1 zadání
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=224
První příklad ti vyšel správně, 0>-6 platí nehledě na x. x tedy může být jakékoliv reálné číslo.
↑ Rolf:
1) nula je väčšia ako -6 vždy; výsledok znamená, že riešením sú všetky reálne čísla (je jedno, čo dosadíš za x, pravda vyjde vždy)
2) neviem vyčítať znenie, treba použiť zátvorky...
ak to máš dobre, interval je <-6, nekonečno)
3) interval je ( -5; -5/18>
ale vždyt u toho druhého příkladu je,že x je prvkem množiny všech kladných reálných čísel tak jakto že je interval uzavřený od -6 do nekonečna??? nebude tam spíše toto: x je prvkem množiny všech reálných kladných čísel
a u toho třetího příkladu jsou přeci celá čísla a -5/18 neni celé číslo ne??
↑ Rolf:
Aha, prepáč, moja chyba. Samozrejme,máš pravdu - riešením v 1) sú všetky kladné reálne čísla, interval (0, nekonečno).
Aj v trojke máš pravdu. (-5;-1>
Keby to bolo v škole, poviem, že som rada že dávaš pozor, takto poviem len sorry. Bola som nepozorná, dívala som sa iba doprava, riešila som nerovnice a zadanie som si poriadne neprečítala...
+ Hudler má pravdu, v pravidlách máme stanovené 1 príklad - jedna téma.