Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, zda má zde někdo z přítomných i nepřítomných nějaké zkušenosti s oborem Matematika zaměřená na vzdělávání(pro střední školy) hlásím se tam, tak se chci zeptat co mě tam potká a nemine.
Díky
↑ pusik1989: mohl bych ti zprostředkovat kontakt na jednoho týpka, který studuje fyzika zaměřená na vzdělávání

↑ pusik1989:
Můžete upřesnit školu? Hádám, že matematicko-fyzikální univerzita neexistuje.
Já jsem vystudoval učitelství matematiky na MFF UK v Praze.
↑ pusik1989: teď už ti svůj názor nesdělí rád :)

↑ pusik1989:
Tak to sorry za snahu. Zde na fóru jsou lidé z různých vysokých škol v Česku i na Slovensku. A pražská matematicko-fyzikální fakulta není jediná na světě.

↑ pusik1989:
Já jsem třeba předevčírem zde považoval zkratku MFF UK za jednoznačnou, ale nakonec se ukázalo, že to tak jednoznačné není…

↑ Pavel Brožek:
To jsem právě včera četl, proto jsem žádal upřesnění.
↑ pusik1989:
Urážku ani vzoreček nehledám, jen jsem chtěl upřesnit školu (viz bratislavskký matfyz, Slováků je tu hodně a já to moc nerozlišuji).

↑ pusik1989:
Díky, už jsem to pochopil. Ale z prvního příspěvku s podivným názvem to jasné nebylo. Zřejmě máte poněkud zúžený obzor a přijde Vám Vaše škola jako jediná možná, ale matematika i s učitelstvím se učí i na jiných školách a některé z nich mají dokonce i podobný název. Já nejsem expert na české univerzity a nedokážu říci, jestli v Česku ještě není nějaká jiná matematicko-fyzikální fakulta. Nehledě na Pavlem odkazovaný příspěvek, ve kterém se řešil bratislavský matfyz.
Mimochodem matematická sekce má sídlo v Karlíně, tak to jen tak na okraj.
Buďte v klidu, odcházím řešit užitečnější věci, než se tu handrkovat, zda zkomolený název jednoznačně určuje školu nebo ne.
Vážený budoucí kolego :-) Co na matfyzu člověka zejména nemine, je požadavek preciznosti při myšlení i vyjadřování. Zkrácené nekorektní zápisy jsou nemilosrdně škrtány a studenti za ně vyhazováni. Zejména pak budoucí učitel by si měl zvyknout vyjadřovat se extrémně korektně, aby do hlav našich středoškoláků nezasel špatné myšlenky :-) Až na obtížnost je matfyz velmi příjemná škola a jsem ráda, že studuji zrovna tam.
↑ claudia:
A ty studujes presne tenhel obor ? :) Kolegyně :)