Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím,
píšu program, který bude do značné míry rozdělen na unity a pár věcem ohledně práce s nimi nerozumím, přičemž se zdá, že nikdo na velkém širém internetu neřeší otázky, které zrovna mě pálí : )) chtěl bych se tedy zeptat:
1) jak přesně bych se měl odkazovat na jednotlivé unity? Nejlépe na příkladu:
Dejme tomu, že mám unitu UnitZasobnik - zásobník, který je napsán obecně pro nějaká data nespecifikovaného charakteru. Nabízí se možnost vytvořit si unitu UnitData, která bude specifikovat typ Data, do interface unity UnitZasobnik napsat "uses UnitData" a pokud nastane potřeba, zkrátka jenom změnit datový typ v unitě UnitData.
Když teď budu mít program PraceSeZasobnikem, který bude potřebovat zásobník, stačí deklarovat "uses UnitZasobnik" (a program poté využije i UnitData zkrátka proto, že v UnitZasobnik je napsáno "uses UnitData"), nebo musím i do hlavního kódu programu napsat "uses UnitData, UnitZasobnik;"?
2) můžu napsat dvojici unit takovou, že by "jedna využívala druhou"? (tj. mějme Unit1, Unit2, v interface Unit1 je "uses Unit2", v interface Unit2 je "uses Unit1"), nebo se to jakýmsi způsobem "zacyklí"? (podobně, jako nelze napsat dva podprogramy tak, že by jeden využíval druhý - v případě podprogramů je jasné, že by ani nic takového nemohlo fungovat, ale zde si nejsem tak jist...)
3) můžu deklarovat nějaký typ pomocí konstant z jiné unity?
Př: Chtěl bych mít všechny konstanty v unitě UnitConst, abych mohl, pokud vyvstane potřeba, jednoduše a hezky na jednom místě změnit všechny konstanty, mezi nimi i konstantu MaxP. Unita UnitPole mi definuje datový typ "type Pole= array[1..MaxP] of integer", přičemž v interface má napsáno "uses UnitConst;" Bude něco takového fungovat?
Děkuji za případnou odpověď či odkaz na nějaký text s vysvětlením (mně se žádný najít nepodařil).
↑ OiBobik:
Ačkoli odpovědi znám, musím se na něco zeptat.. Nebylo by rychlejší a pro všechny jednodušší, kdybys to prostě zkusil?

Jo, je to pravda : )) Napsal jsem to jsem poněkud zbrkle, jakmile jsem to odeslal, hned mi to došlo, ale to už jsem nepřišel na to, kde bych to založené téma zrušil.
Stránky: 1