Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Lukinesko:
Proste na polpriamku nanesieš to, čo od Teba žiadajú...
Tú tretinu hrany budeš musieť robiť redukčným uhlom, ale ináč nevidím žiaden problém.
↑ Lukinesko:
Máš to rysovať. Dokonca pozerám, že ani tú tretinu nepotrebuješ, lebo máš naniesť 3AL. Ak |AL| - 1/3 dĺžky hrany kocky, tak 3AL je práve tá hrana.
Urob čiaru, nanes nejaký počiatočný bod, smerom doprava nanes dĺžku hrany kocky (kružidlom), hneď za to (doprava) kružidlom nanes |AK| a potom
doľava (lebo mínus, to znamená odoberanie) polovicu CB, čo je polovica dĺžky hrany (zistíš ju geometricky pomocou kružidla).
↑ Lukinesko:
Máš narysovať tie úsečky, o ktorých je reč v zadaní, a to vedľa seba na čiaru - to je Tvoja úloha. Úsečky naberáš kružidlom. Nechápem, v čom je problém. Dokonca, keď si to poriadne pozrieš, tak najprv od Teba chcú, aby si polovicu hrany kocky (AK) naniesol smerom doprava a potom rovnakú úsečku (polovicu BC) naniesol doľava - o tom smere doľava hovorí znamienko mínus.
Keby si ma poslúchol a rysoval, výsledok by bola vlastne narysovaná úsečka o dĺžke hrany kocky. Keď nechceš, Tvoja vec...
↑ Lukinesko:
Jasné, aspoň ja to tak chápem. Ak sú to vektory, tak je to trochu o inom, ak úsečky, tak na polpriamku s nimi.
nechapem niektory co ste tu pisali viem ze ste lepsi v mat ako ja viete vektory atd. a pritom tak zlozito pisete co treba urobit ako na to matematika nie je len o tom ze viem co je to viem to pouzit ale viem to aj trochu banalne vysvetlit
↑ Lukinesko:
Ešte by som zvýraznila tú výslednú úsečku. Má byť taká veľká ako hrana kocky.