Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ked mam log 1000 x log 100= log 1000 + log log 100=? prosim vseobecne
↑ miso16211:
nevim presne co tim myslis ...
to co jsi napsal ty je blbost ...
diki ale newes kde je takovych vyjc vzorecku diki moc
tak log r x log s = log s ^(log r)
vieme ze 2xlog5=log 5 ^2
↑ Honzc:
Kdeže...
logaritmus, -mu muž. r. mat. číslo, ktorým treba umocniť základ, aby sa dostalo dané číslo (skr. log): dekadický, prirodzený l.;
logaritmický príd. m.: l-á funkcia, rovnica, l-é číslo, l-é tabuľky, l-é počítadlo, pomocou ktorého možno rýchlo vyčísliť určité matematické vzťahy;
logaritmicky prísl.: l. určiť, vypočítať
↑ Dana1:
Děkuji, Dano.
Na mou prosbu Admirátor Pavel byl tak hodný a přidal do odkazů slovníky (český a slovenský), děkuji. Opravdu používám.
Po přečtení jiných příspěvků od kolegy miso16211 mám pocit, že ani použití interpunkce ve slovenštině není běžné (?). Ale raděj se jeho příspěvkům vyhnu obloukem - ještě si tak rozšířím slovní zásobu...
Kolega Hanzy pročítá texty (řčení) z těch knižek, co jsi poslala, a moc se mu to libí. Děkuji.
Dnes také mám pochůzkový den - Opava je malá, ale moc pěkná (tedy takové pochůzky jsou potěšení) a hodný Magistrát nám hlavní úřad posunul skoro do Polska, tož se tam vydám :-)
Měj se hezky, konec OT.
vy ste akoze co dohadujete sa o Y I na matematikckom fore nie je to jedno?
↑ miso16211:
Věř, že v rámci výuky to není jedno. Máme totiž o tebe zájem i v jiných oblastech než je pouze matematika. (vždyť budeš určitě jednou maturovat a bylo by nepěkné ve slovenštině dělat takové hrubky)

↑ miso16211:
Tak toto mě vytáčí, že je to jedno.
Jasně, že to není jedno.
Pokud do sekce "Střední škola" napíše někdo takovou hrubku, pak co si
o něm mám myslet? (že se za 10 let školní docházky nenaučil česky?(slovensky))