Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím. Mám problémy s následujícímy příklady, byly byste tak hodni a zkusili některé z nich vypočítat? Postup snad ani nepotřebuji díky výsledku se snad už dopracuji.
3. 
4. a) kolik hran má osmiúhlý jehlan?
b) kolik vrcholů má dvanáctiboký hranol?
c) kolik stěn včetně podstav má hranol, který ma 24 hran?
5. Orientovaná úsečka s počátečním bodem P=[4; -1] je umístěním vektoru v = [2 ; -7]
Co je koncovým bodem orientované úsečky?
možnosti jsou: A = [-2 ; -6]
B = [-2 ; -8]
C = [2 ; 6]
D = [6 ; -8]
E = [6 ; -6]
6. Vrtná věž V (označena bodem V)

a) Pod jakým zorným úhlem je možné od paty věže V sledovat obě stanoviště A a B současně?
b) Určete na metry přímou vzdálenost stanoviště B od vrtné věže V
Mnohokrát děkuji a ještě poděkujitěm, kteří pomohou.
J.S.
↑ JerrySweet: vyjmi každý příklad a založ na něj téma s odpovídajícím názvem, tohle je nepřehledné
↑ JerrySweet: vyjmi každý příklad a založ na něj téma s odpovídajícím názvem, tohle je nepřehledné

V levo je číslo a vedle něho je příklad (příklady jsou odděeny dalším číslem v levo)
1. xxxxx
2. xxxxx
.
.
.
Věřím, že zrovna pro tak chytré lidi jako Vy (kterým se mimochodem klanim za vaše znalosti z matematiky) nebudou mít problém rozeznat můj prispevek. Dalsí temata zakladat nechci, abych to tu nespamoval. :-I
↑ JerrySweet:
Společně s naši ↑ půvabnou blondýnkou: prohlašuji, že mám problém rozeznat. A proto Tvé téma označím za vyřešené, neb nesplňuje pravidla.
Děkuji.

↑ jelena: zalozim tedy nova temata pro kazdy prikal děkuji za vysvetleni
↑ JerrySweet:
Děkuji za pochopení.
+ vlastní nápady nebo konkrétni formuláci problému. Co se podařilo, ce není jasné, jaký navrhuješ vzorec, obrázky (v malování) atd. Děkuji.
Stránky: 1