Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj všichni
mám tuto úlohu
Manžel nepřišel včas ze zaměstnání. Manželka ze zkušenosti ví, že s pravděpodobností 0,2 pracuje přesčas, s pravděpodobností 0,5 odpočívá v hospodě a s pravděpodobností 0,3 se zdržel z jiné příčiny. Pravděpodobnosti, že manžel bude nakonec ve 20 hodin doma jsou 0,9 (zdržel-li se kvůli práci přesčas), 0,2 (zdržel-li se kvůli hospodě) a 0,9 (zdržel-li se kvůli jiné příčině). Jaká je pravděpodobnost, že manžel nakonec ve 20 hod. doma bude? (Uveďte s přesností na 2 desetinná místa.)
snažil jsem nějak vyjít z téměř stejných vyřešených příkladů co jsem našel přesto bych ale potřeboval aby mi někdo k tomu dal jistě potřebnou kritiku :)
doufám že v postupu mám alespon jedno číslo správně :D
(0.2x0.5)+(0.5x0.2)+(0.1x0.9)=0.52
↑ Stýv:
Tak nevím kdo z nás se zrovna plete; čtu si to zadání znovu a znovu a řekl bych že roman to zkomplikoval natolik že spočítal pravděpodobnost doplňkového jevu (manžel NEBUDE ve 20 hodin doma).