Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj všem,
procvičuju si příklady na úterní písemku z operačního výzkumu a nikdy nechápu, kdy mám nebo nemám tu fiktivní hranu udělat. Mohl by mi to někdo lidově, ale logicky vysvětlit? Děkuju moc :)
Zdravím,
lidově - pokud zároveň běží více činností z jednoho úzlu a končí v jiném úzlu, tak nemůžeš nakreslit jako rovnoběžné hrany, ani jako smyčky. Musiš na konec jedne hrany doplnit "úzel" a z toho úzlu fiktivní hranu, která nemá žádnou délku trvání.
Je jasné proč je tady na str. 4 jsou zakresleny fiktivní hrany?
Děkuji.
---------------
Pro vážené Moderátorstvo - přesunte, prosím, téma někam jinam - v takové sekci se svou technikou pračky a mytí nádobí nemám co dělat. Děkuji vám.
↑ jelena:
doufám že nevadí když se zeptám i když nejsem autorem topicu. Snažil jsem se pochopit Tvé vysvětlení a pak si ověřit zda rozumím v PDF na které odkazuješ.
Konkrétně mám problém u fiktivní hrany z uzlu 5 do 6, není mi jasné z jakého důvodu tam je.
edit: jediné vysvětlení mě napadlo že je to hrana z 3 do 6 a je použit uzel 5 pro pokračování fiktivní hrany, ale trochu mě to mate. Ale to by pak z 3 do 5 nemusela být fiktivní hrana.
Protože činnost G je po D (zde doplněna fiktivní), C, F.
Souhlasí to?
Ale já to kreslím úplně jinak, jsem to přetransformovala :-).
Jinak opravdu v této sekci nemám co dělat (v ostatních asi také).
↑ petik83: :-)
díky je vždy reálné. Také děkuji. Označím za vyřešené a hodně zdaru u písemky.
Stránky: 1