Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
nevím, co znamená "špatně". Podle mého je všechno v pořádku, skutečně je
jen nemá být
, ale 
Vektorový součin - výsledkem je vektor (-5, -2, 4) - je to normalový vektor zadané roviny a zároveň směrový vektor přímky p.
Přímka p prochází bodem M, je kolma k rovině a na "opačné straně" od roviny leží bod P (souměrně sdružený k M).
Rovnice roviny vznikne buď upravou parametrického zadání roviny na obecný zápis nebo tak, že zapíšeme rovinu s jeji normálovým vektorem:
a dosazením souřadnic bodu (3, 1, 7) do této rovnice vypočteme d:
, 
Rovina je
pro vyznavače vysokého úmění z estetických důvodů vynásobíme (-1)
a do této rovnice dosazujeme souřadnice x, y, z z přímky, najdeme parametr
a bod P.
Který krok je třeba více podrobně? Vektorový součin jsem nekontrolovala. Děkuji.
------------------------------
Srdečná gratulace k postupu do pozice Q, jsi místní (a tedy i světový) unikat :-)
↑ jelena:
Trochu opožděně ale velice děkuji za rozsáhlou radu ! bylo to den před zkouškou tak jsem byl trochu mimo :) Tudíž jsem si to jen přečetl a zapoměl odepsat. děkuji za gratulaci i když není moc k čemu, těch 1000 příspěvků jsou vetšinou jen moje dotazy :)
↑ da.backer: :-)
také děkuji.
Něco jsi řešil také pro ostatní a polovina příspěvků je poděkování na závěr každého tématu, což se cení. Své studijní výsledky občas nahlas, prosím do tohoto tématu, uvažuji, zda nemáme nárok na část akreditace FAST ČVUT :-)
Ať se vede i nadale.
Stránky: 1