Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Připadám si jako pako počítám příklad a vždycky je mi řečeno že je to špatně. Příjde mi že mi tam v zadání chybí nějaká veličina můžete to zkusit někdo prosím spočtnout jsem na dně sudu
Určete úhel, pod kterým vletěl izotop 6Li (m = A.u, u = 1,66.10-27 kg) nabitý jednotkovým nábojem a urychlený potenciálovým rozdílem 3 kV do homogenního magnetického pole, jestliže při poloměru šroubovice 0,1 m postoupil ve směru pohybu po šroubovici o vzdálenost rovnou stoupání šroubovice za dobu 2,4.10-6 s.
1) Jak velkou silou působí homogenní magnetické pole o magnetické indukci 2 T na přímý vodič aktivní délky 8 cm, kterým prochází proud 6 A? Vodič svírá s vektorem magnetické indukce úhel
30°.
2) Určete velikost magnetické indukce B homogenního magnetického pole, jestliže na vodič kolmý na indukční čáry působí síla 0,2 N. Vodič má aktivní délku 12,5 cm a prochází jim stálý proud 4A.
3) Na přímý vodič,který svírá s indukčními čárami homogenního magnetického pole úhel 90°, působí o 0,134N větší síla, než když vodič svírá s indukčními čárami úhel 60°. Aktivní délka vodiče je
12,5 cm, proud ve vodiči je 10 A. Určete velikost magnetické indukce magnetického pole.
taky sem to tak měla zvykneš si