Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
pokud se divam dobre tak Ti to nevyslo podle vysledku... nekde se stala chyba... a taky tam davas 2kpí ale ve vysledcich to je {4pi/3 + kpi: k=Z} u {kpi: k=Z} ja sel na to taky ze jsem udelal (sqrt(3)/2)*2sincos=>sqrt(3)/2*sin2x a pak jsem jel podle vzorce (-b+- sqrt(sqr(b)-4ac))/2 ... delal jsem to spatne?
↑ NeonXjr:Tak nevím , posílám ještě jednou , zda je to tak ? : 
↑ Ivana:↑ NeonXjr:
=
jsou u tangenty 
↑ halogan:Na podmínku jsem zapomněla :-(
Zdravim vas :-)
Kolega ↑ halogan: zasahl docela radikalne :-) - ma pravdu - spis, nez delani podminek, ten sin mel byt na zacatku reseni vytknut pred zavorku. To je cast problemu.
Dalsi reseni Ivana ma uplne v poradku - x1, x2 se muze "sjednotit" do jednoho vysledku pi/3 , ktery se bude opakovat po kpi. Nebo se to resi pres tg a tam je perioda pi rovnou.
Nevim, proc by vysledek mel zapisovat jako (4/3) pi - pokud od teto hodnoty budeme "tocit kolecko", tak se stejne dostaneme na pi/3.
Odkud je zadani, pokud neni tajne?
OK?
↑ NeonXjr:
Zdravim :-) ten postup pres "jako by kvadratickou rovnici" se mi nezda - urcite je mene napadnutelne vytykani.
Chtela jsem se podivat na stranky VUT, ale vidim tam pouze testy z jazyku a studijinich predpokladu. Pokud je to verejne pristupne, muzes sem umistit odkaz? Dekuji :-)
↑ jelena: bohuzel to neni na netu prodavaj brozurku k prijmacim zkouskam s zhruba 500 priklady podle okruhu a jsou tam akorat vysledky bez odpovedi... a kazdej bod u prijmacek bude dobrej ;) proto bych rad vedel jestli se nekdo dostal k vysledku jaky jsem psal na zacatku ze ma vyjit...
↑ NeonXjr:
Jeste jednou jsem se na to divala, ale opravdu nevidim duvod ten vysledek zapisovat tak, jak je zapsan.
Pri reseni postupujes tak, ze upravis na soucinovy tvar - vytknes sinx a resis samostatne sinx= 0 nebo zavorka se rovna 0. Resenim je sjednoceni vysledku. Vse uz tady bylo reseno.
Jeden vysledek: 0 + kpi - muzeme ho zapisovat jako kpi (k = 0, 1, 2 ...)
Druhy vysledek: pi/3 + kpi
(pokud budeme prochazet jednotlive hodnoty, co tomu druhemu vysledku odpovidaji, tak dostaneme 4pi/3 pro k=1, ale opravdu nevidim zadny duvod takto zapisovat vysledek).
At se dari :-)