Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 22. 03. 2011 21:28

BassCi
Zelenáč
Reputace:   

Prvočísla - na dobré cestě

Ahoj,
mám otázku, znáte někdo cestu, resp. neucelený vzorec, který má největší naději objasnit, které libovolné číslo není nebo je prvočíslo?
Dle mého "výzkumu" nelze vyjádřit samotnou pravidelnost těchto čísel na ose (triviální, nicméně velmi podstatné).
Ale popravdě takovýchto bádání byla a jsou spousta.

• (téma jako vyřešené označil(a) Dana1)

#2 22. 03. 2011 21:32

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

Re: Prvočísla - na dobré cestě

↑ BassCi: takhle z hlavy ti řeknu jen to, že si zkusím jeho dělitelnost :D ale koukni sem a sem a podle toho odvíjej své kroky

#3 22. 03. 2011 21:42

BassCi
Zelenáč
Reputace:   

Té Wilsonově větě plně nerozumím, ale i tak samotné nastání 3 případů přenesením geometrické elipsy vylučuji, takže jestli mohu poprosit o stručné vysvětlení, výhodách a možná i nedostatků.

#4 22. 03. 2011 21:51

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

↑ BassCi: to se ptáš na špatné adrese, toto není moje parketa, pokud chceš, založ si nové téma (aby přišlo více lidí) s názvem wilsonova...

#5 22. 03. 2011 21:59

BassCi
Zelenáč
Reputace:   

Dík za tip. Hlavně potřebuji aktuální platnosti v pravidelnosti výskytu a jejich zákonitost pro porovnání, jestli se jsem na dobré či mylné cestě, nějak mi to nedá spát ;).

Zápatí