Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, pokouším se vypočítat tento vzorový příklad, ale pořád mi vycházejí špatné výsledky.
Uploaded with ImageShack.us
Má vyjít to co je v zeleném rámečku, namísto toho vycházejí nesmysly (nějaké 0,00057).
Nevím čím to je - sinus 180 (2 pí) mi kalkulačka dává jako 0,9
↑ Fredy.00: to není zadání, ale výpočet, zadání jsou vstupní hodnoty, které pak dosazujeme do výpočtu, takže to je potřeba
úloha nějak zní ne? má nějaké zadání? např. určete amplitudi kmit. pohybu, pokud je T... bla bla bla
↑ mikl3:
" V bodové řadě postupuje příčné vlnění o amplitudě výchylky 4cm rychlostí 24 m/s. Určete okamžitou výchylku bodu v čase 1 sekunda a vzálenosti 23 m od zdroje vlnění, který kmitá s periodou 0,5 sekund. "
To je ono - a já at dělám co dlám pořád to vychází blbě
↑ Fredy.00:
amplituda
okamžitý čas
perioda
okamžitá poloha (vzdálenost)
vlnová délka 
kolik to má vyjít?
jinak jsi asi špatně dosazoval, počítal jsem to i tvým postupem a vyjde to stejně
↑ zdenek1:Děkuji za srdečné poplácání po ramenou. Ano, nevím, kde jsem nechal oči u toho posledniho kroku, omlouvám se. Ale opravdu si nemyslím, že já jsem zastáncem vím, ale nerozumím. Ba naopak vždy usiluji o pochopení, i když jsem nyní udělal chybu z nepozornosti. Nebudu to dále rozvíjet.