Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Vadi vam najme administratovy ze tu davam anglicke ulohy po anglicky? Myslim ze takyto typ uloh se ve cesku nebo slovensku neobjavuje. Takove priklady po anglice prinesu jiny typ reseni a nekdo se nauci po anglicky aj z matematickeho hladiska. Mal by byt to prinos?
No aat nechcete nebudu ihc davat sem.
A jeste jednou. Zalozil sem tematu o tom ci nekdo nepozna nejake sutaze online aj po anglicky.Nikdy som sa to nedozvedel. A sam so si nasiel 2 sutaze. Proc kazdy kasle na jinych alebo v nektorych uilohach napisu uzivatele ze stroj hovori. Je to dobre ale mal by tam byt popis k tomu od toho uzivatele .
Navrhoval bych aby sem mohlo byt ze stroj hovori ale muselo by to byt oskenovano+ popis/ uzivatel by odpovedal na otazku tak ze napr. rovnicu by zadal do alpha wolfram ale musel by urobit printscreen a ulozit tu ten obrazok.A pod obrazek kratky popis co tam je po cesky.Samozrejme mohlo by se vyuzivat aj jine geometricke a numericke online prostriedky ako napr geogebra. To by navrhoval administatovi zavest do zakonu fora. Zlepsilo by to myslim povest fora a jeho pruhlednost. Diki moc za vase odpovede.

↑ miso16211:
Mně anglické úlohy nijak nevadí (už vůbec ne, pokud jde jen o překlad matematického problému do češtiny). Poslední dobou sem přispívá i jiný kolega stuart clark anglicky.
Že ti nikdo neodpovídá na témata o soutěžích je podle mě způsobeno hlavně tím, že ti, kdo téma četli, žádnou neznají (můj případ).
Poměrně často odkaz na stroj tazateli pomůže. Přitom je to pro odpovídajícího nejjednodušší způsob jak odpovědět. Řekl bych, že lepší nějaká odpověď než žádná odpověď. Pokud tazatel chce víc, musí se ozvat.
Návrh se skenováním jsem asi nepochopil. Málokdo by si dal tu práci s odpovídáním, aby dělal printscreen a pak nějak popisoval co je na obrázku. Nechápu přínos takového řešení.
nemusela by sa nacitavat stranka a aspon ja mam pocit ze aj tak som nic z toho nepochopil mnohi se nato stezuju↑ Pavel Brožek:

↑ miso16211:
Jenže když dáš lidem obrázek, budou chtít další. Když jim dáš odkaz, je tu jistá šance, že pochopí a začnou příště sami víc využívat strojů. Na fórum pak dají jen to, co stroje nevyřeší.
A hlavně – je to zbytečná práce pro odpovídající. Těm bychom měli práci usnadňovat, ne ztěžovat. Jinak tu nakonec nikdo odpovídat nebude.
Edit: Pokud lidi postup z Wolframu nepochopí, tak se mají zeptat. Když se neozvou, všichni považují dotaz za vyřešený. Bohužel není v našich možnostech zjišťovat u každého tématu, které není označeno jako vyřešené, jestli je ještě potřeba nějak pokračovat ve vysvětlování nebo jen nebyla zpětná odezva tazatele a téma se dá považovat za vyřešené. Proto je nutné se v tématu v případě nejasností připomenout.
Stránky: 1