Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

• Hlavní strana
  • » Ostatní
  • » Je ta škola lehká/těžká? Na co se tazatel vlastně ptá? (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

#1 03. 04. 2011 14:13 — Editoval janca361 (03. 04. 2011 14:15)

janca361
.

Je ta škola lehká/těžká? Na co se tazatel vlastně ptá?

Zdravím,
opět se mě někdo zeptal: Je ta škola těžká (lehká)? Je tam těžké (lehké) se dostat?

Co tím tazatel vlastně myslí? A podle čeho to určit?
Co si myslíte vy, je rozdíl ve školách stejného typu (porovnání gymnázium x gymnázium, průmyslovka stejného oboru s průmyslovkou stejného oboru) v obtížnosti studia?

Díky za vaše názory.

• (téma jako vyřešené označil(a) janca361)

#2 03. 04. 2011 14:41

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

Re: Je ta škola lehká/těžká? Na co se tazatel vlastně ptá?

↑ janca361:

Určite je ale neviem ktoho posúdi, keďže väčšina ľudí navštevovala len jednu strednú.

Keď som nastupoval na náš gympel pred ôsmimi rokmi, bol som primán, nám vraveli, že naše gymnázium v Leviciach je medzi top na Slovensku. A naozaj nebolo ľahké sa dostať. Minimálne sa bolo treba riadne prirpaviť. Teraz? Sú radi keď sa niekto vôbec prihlási. Za tých osem rokov som zazanamenal veľký pokles úrovne našej školy to je isté. Mám ale pocit, že to nie je tak len u nás.

Náročnosť štúdia? Úplne ľahké a učí samostanému štúdiu (nad rámec SŠ) ale len toho kto si to uvedomí.

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#3 03. 04. 2011 18:44 — Editoval Spybot (03. 04. 2011 18:47)

Spybot
Reputace:   39 

Ci je tazke sa niekam dostat sa da posudit. Vezmeme si kolko ludi sa hlasilo, kolko prijali, aky bol bodovy rozdiel medzi prvym nad a prvym pod ciarou, aka bola priemerna uspesnost prijmacieho testu atd.

Posudit, ci je tam tazke studovat, to je uz naozaj problem - hlavne, ked sa bavime o strednych skolach. Hlavne je problem v uz spomenutom - nie je vela ludi, co studovali viac strednych skol. Dalej, rozdiely medzi narokmi jednotlivych ucitelov (v jednom predmete) a celkovo ich pristupe k vyuke mozu byt priepastne.

Lepsie sa mi odpovie na otazku, co od Teba tazatel ocakava. Povedal by som, ze chce vediet, nakolko schopni su ucitelia predmetov, ktore ho zaujimaju a nakolko benevolentni su ucitelia predmetov, ktore nema rad. Ako velmi vyzaduju realne ovladanie uciva, co preberu. Nejako to dokumentovat na priklade a spomenut, ak je nieco niekde vyslovene zle poriesene.

↑ pizet:
Ked som nastupoval ja, nam uz vraveli, ze ta skola je druha najlepsia v okrese. Takze to ide dole nie z kopca, ale poriadneho Gerlachu, zda sa. Ktovie, kde sme teraz.

Per aspera ad astra. In æternum et ultra.

Užitečné vzorce  Užitečné odkazy  Konstrukční úlohy

#4 03. 04. 2011 19:15

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Podle mě otázka "je to lehké/těžké?" nebo "je lehké/těžké se tam dostat?" jsou docela nevhodné.

1) Důležité je, co mi ta škola dá.
2) Pokud jsou pro někoho problém přijímačky, tak na tu školu nejspíš nepatří.

#5 04. 04. 2011 06:51

janca361
.

Spybot napsal(a):

Ci je tazke sa niekam dostat sa da posudit. Vezmeme si kolko ludi sa hlasilo, kolko prijali, aky bol bodovy rozdiel medzi prvym nad a prvym pod ciarou, aka bola priemerna uspesnost prijmacieho testu atd.

To je jediné podle čeho se to dá posoudit. Jenže teď to u SŠ nejde, protože jsou 3 přihlášky a 1 zápisový lístek. Tím pádem se může dostat  ten co je hluboko pod čarou. Podle mě je tento systém nedomyšlený. Loni u nás na gymnáziu dobírali 20 lidí (třída má celkem +-30 žáků) na 3. kolo. Jakou to má úroveň? Nic moc.

↑ halogan:
Souhlasím s tebou. Taky se mi ta otázka nelíbí, proto jsem tady založila toto téma.

• Hlavní strana
  • » Ostatní
  • » Je ta škola lehká/těžká? Na co se tazatel vlastně ptá? (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

Zápatí