Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
- neviem s tým pohnúť, prvé čo ma napadlo bolo:
- urobiť diskriminant => 2 korene a pre každý urobiť v množine komplex. čísiel v podstate 3 riešenia, dohromady 6, ale môj postup je asi určite špatny :D..preto poprosím, neviem si rady s týmto
-fúha, tak na niečo som prišiel, ale nezdá sa mi to, lebo v tom nikde nevidím komplexné čísla :D

? nejako sa mi to nezdá diskriminant z diskriminantu, a tak celkovo som asi postupoval zle, ja som to pochopil, že to x je len číslo a to 8 () je člen c a x^2() člen a
No tak zarazilo ma to tiež, bolo to totiž, že pisomka komplexné čísla, po bratovi a ostatné 3 príklady boli na komplex, ale učiteľovi asi ušiel zámer...
Každopádne teraz to vidím ako jednoducho sa to rieši, vieš mi aj vytknúť čo oblo zlé na mojom atypickom riešení? Lebo jeden koreň mi predsa vyšiel, takže nejaká tá myšlienka tam asi nebola tak zlá..
Ten koren ti vysel ciste nahodou, nemuzes delat diskriminant z rovnice, kde mas jako ?koeficienty? x. Muzes mit koeficienty parametr, tedy nejakou neurcitou konstantu, ktera se ale nemeni, ale ne promennou, takhle se s tim pocitat neda
Stránky: 1